.

John Hyatt tündérei
A tündérvilág a mesék visszatérő témája. Angliában a ködös párás rétek különösen jó táptalajt adnak a képzeletnek. A tündérek az angol vidék jellegzetes mesefigurái, melyben olykor még a felnőttek is hisznek.

Ilyen ember John Hyatt, a Manchester Metropolitan Egyetem professzora, aki szerint a tündérek a valóságban is léteznek. Állítását fotókkal támasztja alá, melyeken pici, szárnyas lények láthatók, melyek hasonlítanak a mesékből ismert tündérekre.
A néphit szerint a tündérek a kertekben laknak, éltetik a virágokat, nektárt esznek és sok csodás dologra képesek.
John szenvedélyes fotós, aki a kertjében fedezte fel ezeket az aprócska lényeket, melyek ott cikáztak a fák közt.
-Tündérek! - kiáltott fel lelkesen és beszaladt a házba fényképezőgépéért. Mire visszatért, a "tündérek" már elrepültek. John nem adta fel. Napokon keresztül lesben állt, míg egyszer kitartását siker koronázta. Az életlen fotókon valóban a mesekönyvekben ábrázolt tündérekhez hasonló aprócska lények láthatók.

A professzor a képeket az angliai Lancashire-ben készítette, és esküszik rá, hogy nem manipulálta azokat Photoshoppal vagy egyéb módon.

Miután közzétette a fotókat, azok gyorsan el is terjedtek az interneten. Akadnak, akik szerint a fotók hamisak, mások elmebetegnek tartják a professzort, de szép számmal vannak olyanok is, akik hisznek neki. Jó hinni egy olyan világban, ahol minden szép és jó.

A mesék tündérei és John által fényképezett "tündér"

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol