.

Ismeretlen tudás bizonyítékai, relytélyes ókori technológiák.Az egyiptomi piramisok építésének kérdése már lerágott csont a régész társadalomban, de ennek ellenére a mai napig nem tudják, valójában hogyan építettek ilyen monumentális alkotásokat, melyek belső szerkezete milliméter pontosságú.Ennyire sík felületeket bronz szerszámokkal képtelenség létrehozni

A rejtélyt csak tovább növeli, hogy a piramisok építésének idején nem ismerték a vasat. Rejtély, milyen szerszámokkal tudták a köveket ennyire prcízen megmunkálni. Egyes falfelületek oly annyira síkban vannak és egymáshoz illesztésük annyira derékszögű, hogy ilyen pontosságot csak napjaink technológiájával és gépeivel tudunk elérni.

Ezek a régészeti emlékek olyan hipotézist vetnek fel, miszerint a régi Egyiptomiak valamilyen ismeretlen eredetű, fejlett technikát birtokoltak. A legjobban zavarő tényező ezeknél az építészeti emlékeknél, hogy létrehozásuk idején, Egyiptomban nem ismerték a vasat.
 

Ilyen lyuk létrehozása a kő anyagánál puhább bronz szerszámokkal lehetetlen

További rejtély a hihtetlenül pontos hieroglifák léte.  Ha nem tudnánk ezek a vésetek milyen régiek, azt hinnénk, valamilyen modern lézer szerszámmal vágták a kőbe a rajzolatokat.


A minták olyan pontosak, mintha valamilyen sablonról vetítették volna a kőre.

A nagyobb feluletű síkok kialakításánal egyértelmúen látszik valamilyen gép használatának nyoma. Kézi szerszámokkal történő megmunkálásnál óhatatlanul lennének kissebb-nagyobb feluleti pontatlanságok, kiemelkedések, mélyedések, de itt tökéletesen sík felületet van.
 

A legérdekesebb ezeknél a kőmegmunkálási technikáknál, hogy a Perui Puma Punkuban is találni olyan köveket, amelyek éleinek kiképzése gépi megmunkálásra vall. 
 

Ezek az előregyártott, milliméterre egyforma kövek is rejtélyes célból készültek.

Szintén Puma Punkuban van a Napkapunak nevezett monolitokból osszerakott átjáró, melynek oldalai tökletes síkokkal és egyenes élekkel  rendelkeznek.
 

Ezek a technológiák felvetik eredetük kérdését. Hogyan lehetséges a világ egymástól  távoli pontjain, még jóval időszámításunk előtt, olyan hasonló ismeretelhez jutni, melyek alkalmazásával létrehozták ezeket az alkotásokat.

Honnan származott és hová lett ez a tudás?
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol