.

Ilyen egy igazi luxus vonat, luxus hálókocsivalNem csak tengerparti luxus szállókban lehet emlékezetes kikapcsolódást élvezni, hanem vonaton is. 

 
Kanadától Ausztráliáig, Indiától Skóciáig ma számos luxusvonat-társaság kínál néhány napos vagy akár kéthetes kirándulásokat, melyek örök élményként élnek majd az utazók emlékezetében. Érdemes meglesni, milyenek belülről a világ legszebb és legdrágább, hálókocsis luxusvonatai!
 

A Venice-Simplon Orient Express az a világhírű vonat, melyen Agatha Christie híres regénye is játszódik. A Velence-Budapest útvonalon a kétszemélyes kabinért fejenként 3100 fontot, azaz nagyjából 1 millió 150 ezer forintot kell fizetni.


A Maharadzsa Expressz India legdrágább vonata, 2010 óta működik. Az utasoknak négy vagy nyolcéjszakás kirándulásokat szerveznek Delhi és Mumbai között - olyan látványosságokat is útba ejtve, mint a Taj Mahal vagy a Khajuraho-templomok.


A kanadai The Rocky Mountaineer luxus út szervező cég számos csomagajánlata közül a Grand Rail Circle út a legdrágább. A Vancouverből induló, 13 napos körút 6099 kanadai dollárba, vagyis körülbelül 1 millió 300 ezer forintba kerül egy személyre.


A Golden Eagle - vagyis Arany Sas - kéthetes transzszibériai útja során Moszkvától Vlagyivosztokig nyolc időzónán megy keresztül. Erre az útra főszezonban, az elnöki lakosztályban fejenként 37 395 dollárba, vagyis több mint 10 millió forintba kerül a jegy.


A Skót-felföldet a Belmond Royal Scotsman ablakából csodálni felejthetetlen élmény. A négynapos út során az utazók számos skót kastélyt tekinthetnek meg, a társalgóban pedig ötvenféle kiváló minőségű whiskyt kóstolhatnak.

Azért valljuk be, ezen különleges utazások árait nem az átlagemberek zsebéhez szabták.


forrás: https://femina.hu/utazas/luxus-vonatok-halokocsival/
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol