.

Hova meneküljenek Dél-Dakotában akik félnek az atomtámadástólAz apokalipszis után ez a falu lehet majd az új világ bölcsője

 


A megjövendölt apokalipszis sokféleképpen eljöhet hozzánk, a Vivos xPoint túlélő bunkerei pedig pont azért vannak, hogy akár a világvégét is túlélhesd bennük. Legalábbis egy darabig.

A dél-dakotai Black Hills (Fekete-hegyek) közelében találjuk a Vivos xPointot, amely 575 egykori katonai bunkerből áll, amelyek egészen 1967-ig lőszerraktárként szolgáltak. Nagyjából 5 ezer ember fér el a bunkerfaluban, ez így máris jobban hangzik, hiszen egyedül tényleg nem sokra mennénk azzal, hogy pár héttel tovább húzzuk társainknál. Közösen a félholtra pusztult világot is könnyebben lehet újjáteremteni, na meg a harcot is jobban megvívhatjuk a ránk támadó gonosz erők ellen. Akárhogy is, együtt jobb.

Az épületeket a leendő tulajdonosok kedvük szerint berendezhetik, a dizájnt is ízlés szerint lehet alakítani, de azt is eldönthetik, hogy minimalista vagy inkább high-tech bunkert szeretnének maguknak. Természetesen az árak is e szerint változnak 25 és 200 ezer dollár között.

A helyszín választása nem véletlen, Észak-Amerika egyik legbiztonságosabb vidékéről van szó az enyhe időjárás, a remek földrajzi fekvés és az ismert katonai célpontoktól való relatíve nagy távolság miatt. A bunkerek 204 négyzetméteresek, és 4 méter magas mennyezettel rendelkeznek. Az ivóvíz a föld alól származik, a 24/7-es biztonsági szolgálatról katonai kiképzésben részesülő őrök gondoskodnak, továbbá van itt színház, iskola, konditerem, wellnesrészleg és vegyesbolt is.

Úgy fest, hogy itt tényleg felkészültek a lehető legrosszabbra. Reméljük, nem úgy fognak majd beszélni egy napon erről a helyről, mint az új világ bölcsőjéről.

Player

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol