.

Holnap nyit a felújított El Caminito del Rey
Az El Caminito del Rey, magyar fordításban a király ösvénye egy hegyi ösvény, avagy via ferrata, Spanyolországban, Málaga tartományban. Nevét arról kapta, hogy 1921-ben XIII. Alfonz spanyol király is végigment rajta a Conde del Guadalhorce védőgát felavatásakor.

 

1901-ben született meg az ötlet, hogy a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél egy átjárót alakítsanak ki a két vízesés között. Ezen a készülő vízerőművek építkezésén dolgozó munkások számára könnyebbé vált a nyersanyagellátás. Négy évig tartott az ösvény kiépítése, amit végül építőanyagok és élelmiszer szállítására, valamint a csatorna ellenőrzésére használtak.

Mivel a gyalogút karbantartása az elmúlt évtizedek során elmaradt, ezért életveszélyessé vált az átkelés. Kapaszkodó az egész szakaszon nem volt, a hiányos járófelületet csak az eredeti acél csőváz tartotta helyén. Többen is zuhantak a mélybe, 1999-ben és 2000-ben is történt haláleset. Ezek után a hatóságok lezárták az utat, ám a kalandvágyó turisták nem törődtek ezzel.

Andalúzia kormányzata 2006-ban kezdeményezte az ösvény felújítását, a biztonságossá alakított, ám még mindig hajmeresztő, 100 méteres magasságban lévő gyalogösvény március 28-án ismét megnyitja majd kapuit.

0120 0121 0122 0123 0124 0125 0126

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol