.

Hogyan keletkezett a Jaguar név az angol kocsinálNem a nemzetszocialisták alapították a brit márkát, de a mostani nevének kialakulásában a nácik is kivették a részüket.


A Jaguar autógyárat eredetileg Swallow Sidecar Company néven alapították 1922-ben, és autók helyett eleinte még oldalkocsik készítésével foglalkozott. A brit cég sportos autói 1935-től kezdték magukon viselni a Jaguar nevet, az első ilyen "nagymacskás" járgány az ebben az évben kijött SS Jaguar 2.5l Saloon volt. Íme:

© Jaguar

És így nézett ki a gyártó logója:

© S.S. Cars

Az SS márkajelzés használatával azonban 10 évvel később felhagyott a vállalat, ezt a kétbetűs jelzést ugyanis alaposan meghurcolta a második világháború. Mint ismeretes, az SS a Schutzstaffel (Védőosztag) rövidítése volt Németországban, ez volt a nácik katonai és védelmi szervezete. Az SS 1925 és 1945 között létezett.

A Jaguar márka tehát 1945-ben született meg, és ekkor nevezték át a céget S. S. Cars-ról Jaguar Cars-ra. 1948-ban pedig máris kijöttek ezzel a gyönyörű XK120-as sportkocsival:

© Jaguar

A Jaguar 2008 óta az indiai Tata Motors tulajdonát képezi és a Jaguar Land Rover csoport luxusbrandje. Az SS típusjelzés egyébként 1961-ben újra felbukkant az USA-ban és napjainkban is ilyen Super Sport jelzéssel látják el a Chevrolet sportosabb modelljeit.

hvg

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china