.

Hogyan csinálták?Sacsayhuaman

Keletkezéséről, építésének történetérõl csak mitoszok, legendák maradtak fenn. Ezek szerint Viracocha isten az http://rajnoha.alon.hu/media/blogs/fe/Monolit/latkep.jpgegekbõl érkezett és õ tanította meg sok mindenre az ott élõ népet. Sajnos ennek a történetnek nem igazán maradtak fenn írásos nyomai, leginkább csak a nép emlékeiben megmaradt részletekbõl lehetett összerakni.
Itt a magas hegyekben hatalmas kõtömbökbõl építkeztek. Kérdezhetnénk ez miért érdekes, hiszen ha van kő, és vannak emberek akiket munkára lehetet fogni, mért olyan kölönleges, hogy kőfalakat építettek. Kőfalak és monolit építmények máshol is léteznek. Amiért mégis egyedülálló, az a kövek összeillesztési technikája. Ezt a mai napig nem tudták megfejteni. A több tonnás köveket olyan pricizitással illesztették, egy papírlapot sem lehet közéjük dugni.

Az alábbi kép fogalmat ad az egyes kövek méretérõl.

Egyenlõre annyit tudtak megállapítani, hogy a összeillesztési felületeknél hõkezelés nyomai láthatók. Ez az amit a régészek és tudósok nem akarnak elhinni. Idõszámításunk elõtt 1500 körül köveket formáltak hõkezeléssel? Ezért újabb és újabb szakemberek látogatnak el a helyszínre, majd fejüket vakarva magyarázat nélkül távoznak.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol