.

Hamarosan 50 százalékra nő a megújuló energia termelése SpanyolországbanA 2008-as gazdasági világválság az energiaipart is mélyen érintette. 2016 májusában csőd fenyegetett több olyan megújulóenergetikai nagyvállalatot, mint az Abengoa. Az iparág azonban megmenekülni látszik, ugyanis a megújulók iparába folyamatosan áramlik a tőke, 2016-ban pedig már 41,1 százalék volt a megújulók aránya az összes energiatermelés viszonylatában. A befektetési kedv újbóli megnövekedésével a nemzet közelít ahhoz, hogy elérje az 50 százalékos megújuló-arányt.

A gazdasági nehézségek ellenére 2016-ban már elérhető közelségbe került a megújulóenergetikai nagyhatalomnak, hogy elérje az 50 százalékos megújuló-arányt.

Két évvel ezelőtt Spanyolország még az ötödik helyen állt a világ szélenergia-kapacitásának rangsorában, a maga 23 gigawattos összkapacitásával. A gazdasági válság hatására ugyan megcsappantak a befektetések, 2016-tól a hatóságok új rendeletei ismét vonzották a befektetőket. Nőtt a gyártási hatékonyság, a Gamesa, amely a világ egyik legnagyobb szélturbina-gyártója, számos gigavállalat – mint a Siemens – érdeklődését felkeltette.

2016-ban a nukleáris energia volt az első számú energiatermelési módszer, amely 22 százalékát adta (2016 végére már 22,9%-on állt ez az érték) a teljes energiatermelésnek. A tavalyi év során több széntüzelésű erőművet is bezártak, amely amellett, hogy növelte a megújuló-termelés arányát a teljes energiatermelés viszonylatában, nagyban csökkentette az energiatermelés során keletkező károsanyag-kibocsátást.

Forrás: SeeNews  Renewables


Spanyolországban az atomenergia mellett mára a szélerőművek is egyre nagyobb mértékben hozzájárulnak az ország ellátásbiztonságának megfelelő szinten tartásához. A szélerőművek csak augusztusban 12,2 százalékkal termeltek többet (3,630 gigawattóra áramot), mint egy évvel korábban ugyanebben a hónapban. A megújulók ipara pedig folyamatosan fejlődik, egy olyan nemzet pedig, amely eddig is törekedett a fenntartható fejlődésre, a befektetések (újbóli) megnövekedésének köszönhetően, tovább fogja bővíteni megújulóenergetkai kapacitásait.

http://www.smartinvest.hu/befektetesi-hirek/spanyolorszag-meg-iden-elerheti-az-50-szazalekos-megujulo-aranyt

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol