.

Gyalogos függőhíd NepálbanNepál annyira kiesik egy átlagos európai ember érdeklődési köréből. hogy kegtöbben meg sem tudják mutatni a térképen hol van. 

De szerncsére oda van írva, így senki nem marad szégyenben
 

Nepálba nem családi nyaralásra mennek az emberek. Ide a Himalája magas hegyei, a hely spirituális szellemisége vonzza a látogatókat.
 
Nepálban két fő idegenforgalmi szezon van – a tavasz és az ősz. Júliusban és augusztusban kell a legtöbb esőre számítani, ilyenkor a csúcsok a felhők között bújnak meg. Ez is lehet gyönyörű, de azért jobb, ha nem esik.
 

Kiáradt folyó egy kiadós monszun eső után

Nagyobb eső után kiáradnak a vízfolyások Ilyenkor a fenének sincs  kedve országot járni.Viszont amikor kitisztul az idő fenséges látvány tárul a látogatók elé. Égbe nyúló magas hegyek, mély völgyekben kanyargó folyók, gyalogos hidak, amelyeken életveszélyesnek tűnik az átkellés, 


A vidék gazdasági életében jfontos helyet töltenek be a gyalogos függő hidak.
 
Érdekesség, hogy Nepál más időszámítást követ. Aki oda megy az 56 év 8 hónappal jár a közép-európai időszámítás előtt.. Ezért furcsa ellentmondást tapasztalhatunk. A naptár szerint már a jövőben járunk, ugyanakkor körbe tekintve a középkorban érezhetjük magunkat.
 

Száz éve is így nézhetett  ki.
.
Saját nyelvük van (a nepáli), de számos más nyelvet is használnak a helyiek. Az ország meglehetősen szegény, a lakosság nagy része mezőgazdaságból él. 
A magas hegyek között nicsenek jó utak, a mély völgyek két oldalát, folyók két parját sok helyen gyalogos hidakkal kötik össze. Ezazért is fontos a helyieknek, mivel a másik oldalon lévő földjeiket így sokkal gyorsabban érhetik el.
A 2010-ben átadott Kusma-Gyadi híd több rekordot is megtöntött.
 

Ijesztő a látvény, de 2010 óta megbízhatóan áll (vagy inkább lóg) a helyén.

Az erre vetődő külföldiek csukott szemmel lépegetnek végig rajta, a helyiek napi rutinként sétálnak át egyik végéről a másikra. A híd 117 méteres magasságban ível át a Madi-folyó felett, ezzel pedig a világ egyik legmagasabban kifeszített gyalogos függőhídjának számít. A 344 méteres hosszúságával pedig Nepál leghosszabb gyalogos hídja.


A híd valóban szédítő magasban van.

A vidék után mindenki visszatér a Kathmanduba, Nepál fővárosábá amit a Himalája kapujának tartanak, Az utóbbi évtizedekben a város hatalmas fejlődésnek indult, Területét évente 4%-al noveli,  A város a nepálo királyság királyi fővárosa volt , és a nepáli arisztokrácia palotáinak, adott otthont. Az óvárosban megtalálhatók a hindu és buddhista vallás templomai. A két felekezet békésen él egymás mellett.


Katmandu őrzi a hindu és a buddhista vallás gyökereit 
 
Egy iyen távoli utazás nagy kíváncsíságot, elszántságot és sok pénzt igényel. ezért egyszerűbb és olcsóbb végignézni az interneten található ismertetőket. Aztán, ha még mindig megvan a kedvünk az utazáshoz, legegyszerűbb bemenni egy utazási irodába és befizetni a nekünk tetsző útra.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol