.

Golfpályán ért szerncsés véget Harrison Ford kényszerleszálásaEgy golfpályára zuhant Harrison Ford kisrepülőjével, a balesetben fejsérülést szenvedett.

Repülőgép-balesetben megsérült Harrison Ford amerikai színész csütörtökön, miután kisrepülőjével egy Los Angeles-i golfpályán hajtott végre kényszerleszállást – jelentette a hírességekre specializálódó TMZ hírportál. A 72 éves Ford fejsérüléseket szenvedett, és egy közeli kórházba szállították – állítja a portál.

"Azt tudjuk megerősíteni, hogy helyi idő szerint délután fél háromkor történt egy repülőgép-baleset. A kisgép műszaki hiba miatt zuhant le. Csak a pilóta tartózkodott benne, egy 65-70 éves férfi, akit stabil állapotban kórházba szállítottak" – közölte a Los Angeles-i rendőrség.

Fotó: AFP / Robyn Beck

Egy tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a gép a Santa Monica-i repülőtértől 1,6 kilométerre fák koronáját érte, majd egy golfpályára esett. A gépet vezető Ford a baleset után eszméleténél volt és lélegzett, ám egy szemtanú szerint az arca csupa vér volt. Fordot először a golfpályán éppen golfozó orvosok látták el, majd kórházba szállították.

A színész a hírek szerint közepesen súlyos sérüléseket szenvedett. A fia a kórházból azt írta ki a Twitterre, hogy az apja, bár megsérült, de jól van, és minden porcikájában ugyanaz az ember, mint volt, ráadásul hihetetlenül erős is.

At the hospital. Dad is ok. Battered, but ok! He is every bit the man you would think he is. He is an incredibly strong man.

— Chef Ben Ford (@ChefBenFord) 2015. március 6.

A TMZ szerint a gép egy kétüléses antik világháborús harci repülőgép, a BBC pedig azt írja, a motor hibásodhatott meg, a Star Wars- és Indiana Jones-filmek idős sztárja pedig ezért visszafordult a reptér felé, amit viszont már nem ért el. A Santa Monica-i repülési szövetség szerint Harrison Ford egy remekül kivitelezett kényszerleszállást hajtott végre.

Fotó: MTI/AP/Damian Dovarganes

hvg.hu

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol