.

Fülöp herceg otthonaSpanyolországban hatalmas királyi paloták találhatók, de többségük ma múzeumként működik. A lemondott uralkodó, I. János Károly is egy Madrid mellett található egykori vadászkastélyban, a Zarzuela-palotában él. Fia, a jövendő VI. Fülöp a Zarzuela-palota hatalmas kertjének egyik szegletében álló, új építésű villában lakik házasságkötése óta, és trónra lépése után sem akar költözni.

 

1. Ebben a modern villában lakik Fülöp herceg és Letícia hercegné. A villa előtt kis kerti tó van, három szökőkúttal, a hallba lépve elsőként a mindenkori spanyol trónörökös, Asztúria hercegének címerét pillantja meg az ember.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


2. A pár 2004. május 22-én házasodott össze, és nászútjuk után költöztek ide, ahol most is laknak lányaikkal, Eleonóra és Zsófia infánsnőkkel. A párnak egyébként van egy palotája a Spanyolországhoz tartozó Kanári-szigeteken is.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


3. A hatalmas kert a kis hercegnők játszótere, van benne hinta, fára épített házikó, sok kerti bútor, grillező és egy medence is, valamint pár ház a személyzet és a testőrség tagjainak.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


4. Fülöp és családja eddig nyugodtan, a nyilvánosságtól visszavonultan élt itt. Amúgy is jellemző rájuk a visszafogottság, a most leköszönő királlyal ellentétben ők például nagyon ritkán adnak interjút.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


5. A villát Letícia hercegné rendezte be, sok műalkotás, több értékes festmény díszíti a szobákat. A kandalló fölött Fülöp herceg édesanyjának, a dán és görög királyi házból származó Zsófia királynénak a portréja lóg.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


6. A bőrrel bevont pamlag egy portugál, reneszánsz kori felújított bútor.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


7. A jövendő VI. Fülöp király dolgozószobája és íróasztala. Továbbra is itt dolgozik majd, itt fogadja hetente audiencián a miniszterelnököt és a minisztereket, nagyköveteket, és mint a hadsereg főparancsnoka, a legmagasabb rangú tiszteket.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


8. Otthonuk túl kicsi ahhoz, hogy majd államfőket fogadjanak benne, így hivatalos rendezvényekre, fogadásokra, bálokra továbbra is a madridi királyi palota hatalmas és gazdagon díszített fogadótermeit használják majd. I. János Károly király is itt adott fogadásokat, uralkodásának utolsó állami bankettjét pár napja rendezték a mexikói elnök és felesége tiszteletére.

Itt él a jövendő spanyol királyi pár


Forrás: nlcafe

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol