.

Fordulat a klíma kutatásban: a szén-dioxid valójában nem fűti hanem hűti a légkört
Egymásnak ellentmondó kutatási eredmények a NASA-nál
 

Gyakorlatilag minden, amit korábban a tudományos közösségek többsége és a média állított az üvegházhatású gázokról, különösen a szén-dioxidról úgy tűnik, hogy hamisak a NASA Langley Kutatóközont által összeállított új adatok szerint. Ahogy a legújabb bizonyítékokból kiderül, azok a légköri gázok, amelyeket Al Gore és a globális felmelegedést erre az okra visszavezető klímakutatók állították, téves. Ezek a gázok valójában védik a Földet a túlmelegedéstől.
 

Ha nem a légköri gázok üvegházhatása, akkor valami más hatás fűti a Földet, mert az már tény, hogy 1880 óta, amióta jegyzik a hőmérséketeket, az idei július volt a legmelegebb és az utóbbi tíz évben sorban megdőltek a hőmérsékleti csúcsok.


Amint arról Martin Mlynczak a Principia Scientific International (PSI)-től és kollégái beszámoltak, a NASA a Föld felső légkörének infravörös kibocsátását követte a 2012 március 8-10-én történt napvihar alatt és után is. Azt találták, hogy a legtöbb napból felszabadult energia a hatalmas koronakidobódáskor (CME) visszatükröződik az űrbe, nem pedig lerakódik a Föld alsó légkörében.

Napkitörés

Az eredmény összességében egy hűtő hatás, ami teljesen ellentmond a NASA saját klimatológiai részlegének állításaival, hogy az üvegházhatású gázok okozzák a globális felmelegedést. Ahogy a szélessávú sugárzásmérő (SABER) által légkörből összegyűjtött adatok mutatják, mind a szén-dioxid (CO2), mind a nitrogén-oxid (NO), melyben gazdag a Föld felső légköre, visszatükrözik a fűtő energiát ahelyett, hogy elnyelnék azt.

"A szén-dioxid és a nitrogén-oxid természetes termosztátok," - mondja James Russel a Hampton Egyetemről, egyike az úttörő SABER tanulmányt vezető kutatóknak. "Amikor a felső légkör (vagy termoszféra) melegszik, ezek a molekulák olyan erősen ahogy csak képesek, az űrbe kényszerítik vissza ezt a hőt."

Szinte az összes nap által generált "fűtést" a szén-dioxid (CO2) blokkolja az alsó légkörbe jutástól.


Az adatok szerint a napsugárzás akár 95 százaléka is szó szerint visszapattan az űrbe a felső légkörben található szén-dioxidról és nitrogén-oxidról. Ezen szükséges elemek nélkül a Föld képes lenne elnyelni a potenciálisan pusztító mennyiségű napenergiát, ami tényleg megolvasztaná a sarki jégsapkákat, és elpusztítaná a bolygót.

"A sokkoló kinyilatkoztatás élesen ellentmond azoknak az állításoknak, az úgynevezett üvegházhatást okozó gázok elméletének, mely azt állítja, hogy a több CO2 több felmelegedést okoz a bolygón." - írja H. Schreuder és J. O'Sullivan a PSI-től. Ez a meggyőző új NASA adat megcáfolja ezt a fogalmat, és kínos helyzetbe hozta a NASA vezető klimatológusát Dr. James Hansent valamint csapatát a NASA Goddard Intézetben (GISS)."

Dr. Hansen természetesen egy szókimondó globális felmelegedés aktivista, aki 1988 segített gerjeszteni az ember okozta éghajlatváltozás elmáletét az USA-ban. Csakhogy miután megjelent az új SABER tanulmány, Dr. Hansen kényelmesen visszavonult a NASA klimatológusi részlegének vezetéséből, és állítólag most azt tervezi, hogy a "tudományban" tölti majd felszabaduló idejét, és a "fiatalok figyelmét hívja fel a következményekre."

Többet információ található a NASA SABER tanulmányt bemutató oldalán: http://science.nasa.gov/science-news/science-at-nasa/2012/22mar_saber/

újvilágtudat
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/EEFQHDSYP1I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az időjárás szélsőségei
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol