.

A felhők miatt nem lehetett látni a napfogyatkozást Malagán
Malagán felhők takarták az évszázad napfogyatkozását


Érdekes égi esemény zajlott a felhők felett. A hold pályája során most van a legközelebb a Földhöz, és égi útja során ma ért a Föld és a Nap közé ami az egész északi féltekén látványos napfogyatkozást eredményez, ami  Malaga felett 9:59 -kor kezdődött és 11:09-kor végződött. A felhők miatt ebből a Costa del Solon nem sokat lehett látni, csupán annyit, hogy a borús, esős időben még nagyobb lett a nappali szürkeség.
 
Így látszik a  Hold árnyéka a földön
A napfogyatkozáshoz több legenda is kapcsolódik. Az egyik egy ősi indiai történet, melyet egy korábbi cikkből lehet megismerni.
Egy másik arról szól, hogy négy testvér élt Sumba faluban, a Feröer-szigetek legdélebbi pontján. Mind bátrak és erősek voltak, de állandóan veszekedtek és harcoltak egymással, sőt néha egymás életét is fenyegették. Egy nap kint voltak a hegyekben a juhokkal, amikor hirtelen besötétedett. Megrémültek és megígérték az Úrnak, hogy ha túlélik azt a napot, akkor meg fognak változni és jobb férfiakká válnak. Nem sokkal ezután, újra kisütött a Nap és a legenda azt mondja, megölelték egymást és soha többé nem harcoltak és veszekedtek egymással. Úgy tartják, hogy ennek a legendának az alapját egy Teljes Napfogyatkozás adja, amely 1612. május 30-án volt a Feröer-szigeteken.

Az idén március 20-án 9:1-től ismét teljes napfogyatkozás lesz a Feröer-szigeteken amire túristák eszrei kiváncsiak. Azonban az időjárás itt is közbeszólt, a felhők eltakarták a napot. Hiába készültek, hiába fáradoztak, nem sokat láttak az égi eseményből.
 

 
Vannak népek ahol ezt az eseményt nem jó jelnek tekintik, de ezt biztosan nem így érzik a szgeteken lévő szállók tulajdonosai.  Az összes szálláshely betelt. Ők valószínüleg örülnének, ha ez az esemény évente és nem csak több száz év múlva ismétlúdne meg.
 

Feröer-szigetek
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol