.

A feledékeny brit sakk nagymester lekicsinylő nyilatkozatott tett a női sakkozókról
A nők kedélyét borzoló nyilatkozatot tett minden idők egyik legsikeresebb brit sakkozója: Nigel Short kijelentette, hogy a nők nem tudnak jól sakkozni, mert nem úgy van összerakva az agyuk.

 


A 49 éves brit nagymester – aki 1988-89-ben a világranglista harmadik helyén volt – a New in Chess szakmagazinnak adott interjúban azt találta mondani, hogy a férfiakat alkalmasabbá teszi agyuk a sakkjátékra, mint a nőket. Nigel Short ehhez azt a megjegyzést fűzte, hogy "ezt a tényt a társadalomnak méltósággal el kell fogadnia".

A nagymester valahogy elfelejtete, de a brit The Telegraph című újságnak eszébe jutott és Nigel Short interjúja kapcsán megírta, hogy Polgár Judit magyar nagymester nyolcszor győzte le klasszikus partikban az angol sakkozót, aki csak háromszor tudott nyerni ellene, ötször pedig döntetlent játszottak.

5
“a szüleim úgy gondolták, ugyanolyan képességekkel rendelkezünk, mint a férfiak, ezért a legelejétől kezdve férfiakkal játszottunk”

A lap ugyanakkor rámutatott, hogy Polgár Judit sikeresen törte meg a sportág férfi dominanciáját, ő volt a legfiatalabb sakkozó, aki megkapta a nagymesteri címet 15 évesen, és elérte a világranglista nyolcadik helyét.

Polgár Judit elfeledett győzelmei csattanós választ adnak Nigel Short kijelentésére

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol