.

Ezzel a statisztikával mi a cél?Valójában nem, de papíron 42%-kal ugrott meg a koronavírus áldozatához sorolt halottak száma Spanyolországban


A koronavírussal leginkább sújtott két spanyol régióban, Madridban és Katalóniában egyik percről a másikra ugrott meg 42%-kal a halottak száma - írja a Financial Times alapján a 444.hu.

A hirtelen emelkedés oka, hogy a statisztikákba ezentúl azokat a halottakat is a koronavírus-fertőzöttek közé számolják, akik idősotthonokban haltak meg, miután koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket mutattak, de nem végeztek rajtuk tesztet, ami igazolhatta volna a fertőzést.
 


 

Vagyis, ha az öregek otthonában élő idős gondozott köhintett kettőt majd elhalálozott, a halál okakaént a koronavírust kell feltüntetni.  Nem kell vizsgálni a valódi okot, a régóta meglévő betegségek hatásait, (pl.: magas vérnyomás, keringési rendellenesség, cukorbaj, rák, stb.)  az összes halálesetet a koronavírus számlájára kell írni.
 

Ennek eredményeként Katalóniában 7000 fő fölé, míg Madridban 6724 főről 11 500 fölé emelkedett a halálozások száma.


A Spanyolországban bevezetett statisztikai átállást egyébként több Európai ország – például Belgium – is megtette a közelmúltban, de több országban továbbra is csak a teszttel igazolt fertőzöttek szerepelnek a halálozási statisztikákban.

A világ több államában vita van arról, hogyan számolják a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleseteket, mivel több helyen is nagyobb a többlethalálozás, mint az igazolt koronavírus-fertőzött halottak száma. Ezt az ellentmondást szünteti meg ez a rendelet, így minden halott papiron korona vírusos volt. 
Az viszont nem derül ki, hogy a többlethalálozásért valójában milyen arányban felel a koronavírus.

Az egyik tábor szerint teljes egészében, a másik oldal viszont állítja, hogy ezt így nem lehet kijelenteni.

Ezzel a statisztikai trükkel olyan rémisztő hivatalos adatokat lehet közölni, minthogy 42%-al nőtt a koronavírus éldozatainak száma Spanyolországban.

Talán eddig nem féltek eléggé az emberek?  Az ilyen statisztikák csak a félelmet gerjesztik, alapot adnak a kijárási korlátozások fenntartására és arra, hogy ezt zokszó nélkül, saját érdekében kell elfogadnia a spanyol társadalomnak.

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china