.

Ezzel a statisztikával mi a cél?Valójában nem, de papíron 42%-kal ugrott meg a koronavírus áldozatához sorolt halottak száma Spanyolországban


A koronavírussal leginkább sújtott két spanyol régióban, Madridban és Katalóniában egyik percről a másikra ugrott meg 42%-kal a halottak száma - írja a Financial Times alapján a 444.hu.

A hirtelen emelkedés oka, hogy a statisztikákba ezentúl azokat a halottakat is a koronavírus-fertőzöttek közé számolják, akik idősotthonokban haltak meg, miután koronavírus-fertőzésre jellemző tüneteket mutattak, de nem végeztek rajtuk tesztet, ami igazolhatta volna a fertőzést.
 


 

Vagyis, ha az öregek otthonában élő idős gondozott köhintett kettőt majd elhalálozott, a halál okakaént a koronavírust kell feltüntetni.  Nem kell vizsgálni a valódi okot, a régóta meglévő betegségek hatásait, (pl.: magas vérnyomás, keringési rendellenesség, cukorbaj, rák, stb.)  az összes halálesetet a koronavírus számlájára kell írni.
 

Ennek eredményeként Katalóniában 7000 fő fölé, míg Madridban 6724 főről 11 500 fölé emelkedett a halálozások száma.


A Spanyolországban bevezetett statisztikai átállást egyébként több Európai ország – például Belgium – is megtette a közelmúltban, de több országban továbbra is csak a teszttel igazolt fertőzöttek szerepelnek a halálozási statisztikákban.

A világ több államában vita van arról, hogyan számolják a koronavírussal összefüggésbe hozható haláleseteket, mivel több helyen is nagyobb a többlethalálozás, mint az igazolt koronavírus-fertőzött halottak száma. Ezt az ellentmondást szünteti meg ez a rendelet, így minden halott papiron korona vírusos volt. 
Az viszont nem derül ki, hogy a többlethalálozásért valójában milyen arányban felel a koronavírus.

Az egyik tábor szerint teljes egészében, a másik oldal viszont állítja, hogy ezt így nem lehet kijelenteni.

Ezzel a statisztikai trükkel olyan rémisztő hivatalos adatokat lehet közölni, minthogy 42%-al nőtt a koronavírus éldozatainak száma Spanyolországban.

Talán eddig nem féltek eléggé az emberek?  Az ilyen statisztikák csak a félelmet gerjesztik, alapot adnak a kijárási korlátozások fenntartására és arra, hogy ezt zokszó nélkül, saját érdekében kell elfogadnia a spanyol társadalomnak.

 

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol