.

Elárverezik a volt spanyol király két FerrarijátA spanyol állam nyilvános árverésre bocsát két Ferrarit, amelyet I. János Károly volt uralkodó kapott ajándékba az Egyesült Arab Emírségektől négy évvel ezelőtt. Az autókat ezen a héten az érdeklődők meg is tekinthetik.

Mindkét luxusautó négyüléses Ferrari FF modell, az egyik fekete , a másik ezüstszürke, ez utóbbiról tudható, hogy mindössze 763 kilométert tettek meg vele. A spanyol király egyszer sem használta őket.

Az autók kikiáltási ára egyenként eredetileg 350 ezer euró (108,7 millió forint) lett volna, de mivel az egyiken néhány karcolás található, 5000 eurót elengedtek az induló árból. Az árverésre bárki jelentkezhet, de biztosítékként le kell tennie a kikiáltási ár 5 százalékát. Az ajánlatokat október végéig várják, a borítékokat november 6-án bontják fel.

I. János Károly 2011-ben kapta az akkor vadonatúj Ferrarikat az Egyesült Arab Emírségek miniszterelnökétől, miután az uralkodó részt vett a Forma 1-es Abu Dzabi Nagydíjon, amelyen a spanyol Fernando Alonso a második helyet szerezte meg.A király rögtön továbbajándékozta az autókat a Nemzeti Örökség Intézetének - írja az AP hírügynökségre hivatkozva a usnews.com.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol