.

Cementgyárból luxuslakás
Ricardo Boffil spanyol építész, a Barcelona melletti elhagyott cementgyárat nézte ki jövendő lakásának és irodájának színhelyéül.


 
Ricardó gazdag fantáziával megáldott építész, aki mindig is vonzódott az ipari létesítmények iránt. Mikor megtudta, hogy ennek az elhagyott cementgyárnak az épületei eladók, nem sokat tétovázott, lecsapott a soha vissza nem térő alkalomra és megvásárolta. Elhagyott cementgyárakból igen szűkös a kínálat az ingatlanpiacon.
A romosnak látszó vasbeton szerkezetek statikai vizsgálatai után megkezdődtek a bontási és felújítási munkálatok. Az építész nem fukarkodott elképzeléseivel. Fantáziájában konferencia terem, vetítő terem, kiállítóterem, régebbi terveket bemutató archívum, könyvtár, iroda és egy luxuslakás jelent meg a csupasz betonfalak láttán.
 
Elképzeléséhez megfelelő tőke is párosult, így az építészeti és kertészeti munkálatok elkészülte után  létrejött egy igen egyedi kinézetű épületegyüttes.
A lakás céljára szolgáló részt három szinten, 600 négyzetméteren alakította ki. A hatalmas belterek érdekes építészeti megoldásokat tettek lehetővé.

Vannak terek melyeket a kék fehér szín ural ás vannak amelyek a fa természetes hatása.
Érdekes konstrukcó a mindennapi élethez. Az este beálltával kigyúló fények egy középkori kastély látszatát keltik.

Egy biztos: a tulajdonos helyszűkére nem panaszkodhat.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol