.

CandelarioCandelario egy község Salamanca tartomény délkeleti részén Salamancától 75 kilométerre. Arról híres, hogy itt évszázadok óta   nem történt semmi jelentős esemény. Királyok jöttek, mentek a városka meg épült, szépült. A községet hol Salamancához csapták, hol a Plasencia egyházmegye vette át felette az irányítást, de ez nem gátolta meg abban, hogy Candelario Spanyolország egyik legszebb hegyi falva legyen.

Története a mór időszak végére nyúlik vissza. Miután a keresztények elűzték a mór urakat és a  muszlim lakosságot.az elnéptelenedett vidéken "Pelay Fernández" vezetésével aszturiai pásztor közösség telepedett meg.


Candelárió belvároso

A község helye Spanyolországban.

 
Az 1300-as évektől kezdődően nagy esemányek nem bolygatták meg az itt lakók életét, viszont  álattenyésztésben igencsak jeleskedtek  A 19. században érték el a sertéstenyéstés csúcsát. Salamancától Madridig híressé vált az innen származó sonka-  Ez az ágazat a 20. századra hanyatlásnak indult,  csak árnyéka maradt régi önmagának.


"Hiteles, egyedülálló ízű ibériai sonka", hirdeti magát Juan Garcia Gomez boltja Sierra de Candelario-ban.


Több száz éve híres az innen származó sonka.

 
Iglesia de Ntra. Sra. de la Asunción  nevű templomot 1329-ben kezdték építeni és 10 éven belül be is fejezték. Jelentős művészeti emlék a Mudehar kazettás menyezet, amely a mór építészetre jellemző.
 

Iglesia de Ntra. Sra. de la Asunción 


A templom belseje

 
Másik híres épület a "City hall". ami a 19. században épült impozáns 3 emeletes ház..
 

A község a 1100 méter magasan fekszik, télen gyakran esika hó. A városka utcáít úgy kovezték le, hogy az olvadó víz gyorsan elfollyon, ne okozzon akadályt a sokszor meredek utcákon.
 

A városkát 2005-ben beválasztották Spanyolország legszebb hegyi falvai kozé, ennek következtében a látogatók száma is megnőtt. Ha valaki néhány napot elakart titt tölteni, a Covid előtti időszakban alig lehetett szabad szállást találni. Most már van hely, csak a tartományok közötti mozgás tilos.  Ha lehet menni akkor kevés és drága a szállás, ha meg van szabad szoba vagy apartman, akkor meg nem lehet menni. 
Hát igen,  minden nem lehet tökéletes.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china