.

Caminito de los CaballerosCaminito de los Caballeros
 
A Caminito de los Caballeros egy különleges ösvény, ami egy vízzáró gát tején vezet.

 Caminito de los Caballeros sétaút bejárását a Rondához közeli  Montajaque-hoz vezető MA-8403-as út parkolójából érdemes kezdeni.
Itt már táblák jelzik merre kell menni. A séta ösvény oda-vissza alig több, mint három kilométer, a szintkülönbség valamivel kevesebb mint 130 méter. Ha nem állunk meg nézelődni, körülbelül egy óra alatt végigmehetünk rajta.
Az ösvény jól ki van táblázva. Az első lejtős szakasz után után kivételes kilátás tárul elénk. Itt az út elágazik a Hundidero barlang felé, de ha egyenesen tovább megyünk, elérünk  egy 80 méter magas vízzáró gát tetejére. Ebben az különleges, hogy ezzel a gáttal elzárt patakkal kívántak  egy víztározót létrehozni.
Most ez a gát  ebben szédítő magasságban biztosítja ennek turista útnak a folyamatosságát. Ennek a sétánynak bejárásához nem kell sportos alkat, csupán egy hegyi sétára alkalmas cipő.
A tervezett víztárózót több, mint 20 alatt sem sikerült feltölteni, viszont a megépült gát most a turistáknak biztosít különleges útvonalat.

A gát építésének érdekes története itt olvasható:

Víztározó Andaluziában amelyik kifogott építőinForrás: https://www.malagahoy.es/la-farola/ruta-vertigo-sendero-metros-altura-Malaga_0_1806121354.html
 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol