.

Barcelonába utazik Berettyóújfalu bajnok futsal csapata 

A magyar futsal bajnok Berettyóújfalu a címvédő FC Barcelona otthonában lép pályára a futsal Európa Kupa elit körében.


A futsal nem más, mint teremfoci, csak jobban hangzik
 

A futsal (ejtsd: futszál) a nagypályás labdarúgás hivatalos, elsősorban teremben játszott változata, melyet a FIFA irányít. A név a portugál futebol de Salãoból és a spanyol fútbol salaból származik, mindkettő azt jelenti: teremfoci. Kezdetben Five a Side volt a játék neve, később az angol football és a spanyol sala (terem) szavakból született meg a futsal elnevezés.

A futsalt két csapat játssza, mindkét csapatban 4 mezőnyjátékos és egy kapus van. A cserék száma legfeljebb 7. A játék során bármennyiszer lehet cserélni, de csak a kijelölt cserezónában. A játéktér méretei egy az egyben a kézilabda játéktere, a játéktér szélét itt is vonal határolja. A futsal labda 4-es méretű, de egy speciális szivacs réteggel egészítve ki és ezért kevésbé pattan, mint a labdarúgásnál használt hagyományos labda. A játékidő kétszer 20 perc tiszta játékidő. (ha játékon kívül van a labda, akkor áll az óra.)
Wikipedia

 Az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjának pénteki beszámolója szerint a magyar csapat az angol Baku Uniteddel és az ukrán Lokomotiv Harkivval együtt szerepel majd a katalán városban, ahonnan a négyes torna győztese jut a sorozat
fináléjába.

    Az elitkör mérkőzéseit november 18. és 23. között rendezik meg.

MTI 2014. október 17.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol