.

Bajban a világgazdaság
Nem csak a felhők gyűlnek a világgazdaság egén, hanem már elkezdődött a vihar


Érdekes jelenséget figyelhettünk meg az elmúlt hetekben. Miközben az amerikai média leginkább belpolitikai vitákkal és társadalmi kérdésekkel volt elfoglalva, a nemzetközi olvasótáborokat célzó orosz médiumok, mint például a Sputnik News és a Russia Today, egyre másra jött ki az olyan cikkekkel, amelyek az Egyesült Államok gazdaságának bukását, jósolják.

A Sputnik News, „Az USA a gazdasági apokalipszisre készül” címmel megjelent cikkében például már olyan elemzőket is idéz, akik az esetleges összeomlás idejét szeptemberre teszik.

A Trends Research alapító, a 2008-as pánikot pontosan előrejelző Gerald Celete szerint ismét globális tőzsdei összeomlás várható, ami „a világ minden pontján érezhető gazdasági földrengést indít el”.
„A Wall Street-től Shanghai-on át egészen Nagy-Britanniáig és Brazíliáig pánik uralja majd az utcákat. Egyik piac a másik után fog összeomlani,” nyilatkozta Celente a King World News-nak.
A részvények trúértékeltek, nincs meg a mögöttes cégekben részványeik magas árát fenntartó gazdasági erő. A korrekció elkerülhetelen. Ez egybe esik a megtorpant kínai, amerikai, ausztráliai, japán gazdasággal, így súlyos recesszió várható

Lehet, ez az összeomlás indult el a múlt hét csütörtökén?

A portfólió .hu így ír:    Rémálom a tőzsdéken - Ez már pánik

A múlt hét végén begyorsult az elmúlt hetekben már elkezdődött tőzsdei esés, ma reggel pedig több tőzsdén már-már pánikszerű eladásokat látunk.

  • A múlt hét végén gyorsult be az esés a világ tőzsdéin, a zuhanás ma folytatódott
  • Nem csak a részvényeket, a nyersanyagokat is öntik, és nagyot gyengültek a feltörekvő országok devizái
  • A magyar tőzsde az ünnep miatt 2 napig zárva volt, ma pótolja be az esést
  • A befektetők elsősorban a kínai gazdaság lassulása és az amerikai kamatemeléssel kapcsolatos bizonytalanságok miatt aggódnak, de a koreai katonai feszültség, a görög és a török belpolitikai bizonytalanság sem javít a hangulaton

Szeptemberben sok érdekes egyéb esemény is várható. Ferenc pápa fel fog szólalni az ENSZ 70. közgyűlésén, ami nem megszokott dolog. Befejeződik a az amerikai Jade Helm hadgyakorlat, amelyben az amerikai különleges erők a saját állampolgáraik elleni fellépést gyakorlják. A FEMA táborok már készen várják lakóikat.
Az arany árát a dollár védelmében mesterségesen alacsony árra nyomták, ami már nem tarthat sokáig. A központi bankok nyakló nélkül veszik az aranyat, mivel számítanak a dollár összeesésére. Az arany árának hamarosan bekövetkező emelkedése is a dollárt gyengíti.
A FED a fedezet nélküli számlapénzt önti a piacra, ammi mögött már nincs meg a gazdasági erő, ezáltal növekszik az infláció, elkerülhetetlen a dollár értéktelenedése.
Az USA államadóssága 17 trillió dollár, ami már-már meghaladja az egy éves GDP-t. Egy lassuló gazdaságban ez már kezelhetetlen. A következő gazdasági összeomlásból való kilábalás, a dollár haldoklása és az új nagyhatalmak megnövekedett szerepe miatt, új pénzügyi rendszer megvalósulásával fog létrejönni.
A Washingtoni héjják egy háború kirobbantásában látják a megoldást a gazdasági válság elódázásában. Erre kitűnő alkalom az általuk szított orosz-ukrajnai konfliktus, ami eddig csak a józanabb politikusok visszafogottsága miatt nem robbant ki.
 

Vajon a forró nyár után politikai konfliktusokkal, gazdasági válságal súlytott forró szeptember következik?


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol