.

Az új Mazda MX5 lett az év autója A Mazda MX-5 negyedik generációja lett a Világ Év Autója és Autódizájnja 2016-ban.


A Világ Év Autója díjat 2004-ben alapította egy nemzetközi autós szakújságírókból álló csoport, melynek szavazóköre ebben az évben 23 ország 73 autós újságírójából állt. Az MX-5 az Audi A4 Sedan/Avant, ill. a Mercedes-Benz GLC modellt előzte meg. Az eredményhirdetést a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon tartották a mai napon. A dizájn kategóriában a Jaguár XE, ill. a Mazda CX-3 került még döntőbe.

„Nagy megtiszteltetés, hogy az MX-5-nek ítélték mindkét díjat” – mondta Masahiro Moro, a Mazda Észak-Amerikai operációjának elnök-vezérigazgatója, a Mazda Corporation egyik ügyvezető igazgatója. „Ikonikus roadsterünk nemsokára eléri az egymilliós gyártási darabszámot. Ez a díj azt bizonyítja, hogy a modell még mindig ugyanaz a fiatalos, élénk, különleges vezetési élményt adó autó, mint volt, és hogy minden Mazda pontosan olyan szép, mint amennyire jó vezetni, s minden Mazda olyan hihetetlenül jól megy, mint ahogy kinéz. Amikor a vállalatunk nevében átveszem ezt a díjat, mindegyik Mazda alkalmazottat, kereskedőt és vásárlót is képviselem, akik valaha érezték roadsterünk vezetésének színtiszta örömét.”

Ikuo Maeda, a Mazda vezető tervezője így nyilatkozott: „Nagyon büszke vagyok erre a díjra, mely számomra azt jelenti, hogy formaterveinkkel képesek vagyunk kapcsolódni az emberek lelkéhez világszerte. Új generációs modelljeink a KODO – A mozgás lelke formanyelv keretében azért születtek, hogy életre keljenek. Folyamatosan finomítjuk formáik szépségét. A Mazda büszke arra, hogy japán, és a jövőben is ennek mentén alakítja járműveit.”
A negyedik generációs MX-5 a 6. modell, melynek műszaki alapjait a SKYACTIV technológia adja, formáját pedig a KODO dizájn határozza meg. A modell, mely 2015-ben lépett a piacra, nagy sikernek örvend csökkentett súlya, emberközpontú dizájnja és a ’Jinba-Ittai’ (ló és lovas egysége) vezetési élménye miatt.
Az új MX-5 eddig 30 díjat nyert, köztük a 2015/16-os Japán és 2016-os Egyesült Királyság Év Autója elismerést. Keménytetős változatát, a Mazda MX-5 RF-et két napja mutatták be a New York-i Nemzetközi Autó kiállításon.
A Mazda folytatja stratégiáját, hogy autói még több örömet adjanak tulajdonosaiknak, s hogy elnyerje/megtartsa vásárlóinak lojalitását hosszú időn keresztül.
 

formula.hu
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol