.

Az éjszaka itéletidő csapott le MalagáraHatalmas jégeső hullott február 19-én hajnalban Malagára. A csapadák mennyisége elérte a négyzetméterenkénti 153 litert, aminek következtében a lejtős utcák sebes sodrású folyóvá változtak.
 
 

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/XDl0zxCtobY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Az irdatlan mennyíségú csapadék utakat mosott el, autókat tett tönkre, és károkat okozott az infrastruktúrában.
 

Az út felét teljesen lemosta a víz

 

Az út beszakdt, mert kimosta alóla a földet a víz. A mellette lévő ház statikai állapotát is meg kell vizsgálni.
 
A meteorológia nyilatkozata szerint, nem lehetett a vihar kitörésének helyét behatárölni, mert a felszín közelében keleti szél fújt, a magasabb légkörben meg nyogati. A két légáramlat surlódása mindenképen vihart produkál, de hogy ez hol keletkezik, kiszámíthatatlan. Ezért az egész Costa del Solra sárga risztást adtak ki.
 

A jégesőt dörgés és villámlás előzte meg

A Malaga kornyéki hegyekből lezúduló víz próbára teszi a városon átvezető, nyáron teljesen száraz vizfolyások medrének partjait. Most attol tartanak, hogy a medrek kapacítása kevés a hirtelen lezúduló vizek elvezetéséhez.


A malagán átvezető csatorna medre nyáron teljesen száraz. A köetkező napokban 2-3 méteres vízállás is előfordulhat.
 
Egyenlőre a város parkolóházainak alsó szintjén vannak gondok. A kIkötő közelében lévő parkolóból evakuálni kellett a kocsikat, de 25 kocsi mégis bent maradt, ezeket elárasztotta a víz.

A következő napokban már javul az idő, és csak minimális eső várható.
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol