.

Abortuszturizmust hirdet a nemlétező utazási iroda
Abortuszturizmus veheti kezdetét a spanyol nők között, ha a parlament elfogadja a tervezett abortusztörvényt


A lehetséges következményekre meghökkentő hirdetéssel hívja fel a figyelmet egy lobbicsoport.
Hamis utazási hirdetést adott fel egy női lobbicsoport Spanyolországban, ezzel kívántak rámutatni arra, mi lehet a következménye, ha elfogadják és hatályba lép a most még csak tervezett abortusztörvény. Az Abortion Travel nevű iroda a szlogenjében egyértelművé teszi, hogy csak kitalált cégről van szó, mert így hirdetik magukat: "az utazási iroda, amelynek soha nem kellene léteznie". Ugyanakkor a CELEM nevű csoport úgy véli, könnyen elindulhat egy ilyen folyamat, akár legálisan, akár illegálisan működne az "iroda".

A spanyol törvényhozásban azt tervezik, hogy betiltanák az abortuszt, csak azokban az esetekben tennének kivételt és engedélyeznék a művi terhességmegszakítást, amikor a nő nemi erőszak áldozata lett, illetve ha a terhesség kihordása komolyan veszélyeztetné az anya egészségét. A törvényzervezet komoly ellenállást váltott ki és sok helyen rendeztek tüntetéseket bevezetése ellen.
Az álhirdetés szerint az Abortusz Utazási Iroda úgy működne, mint egy klinika, amelyben az utasok "megszabadulhatnának" a terhességüktől, és Európa legjobb helyeire utazhatnának attól függően, hogy hol milyen magas a törvényes beavatkozások engedélyezett száma.
Ha elfogadják a törvénytervezetet, még az is megeshet, hogy valósággá válik egy ilyen iroda.-írja  a ma.hu
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol