.

54 éves lett Antonio Banderas
Antonio Banderas

Banderas causa revuelo con
Antonio Banderas, most ünnepli  54. születésnapját, de még mindig a nők kedvence a spanyol szívtipró. Számos filmben láthattuk már játszani, de a színészet mellett a zene is közel áll hozzá. Több mint 30 éve van a pályán.

Antono 1960-ban a Spanyolországban, Malagán született. Gyermekkorát is itt töltötte és a spanyol focimániában profi labdarúgó akart lenni, tehetsége is volt hozzá, de 14 éves korában eltörte a lábát, és ez véget vetett álmainak. 15 évesen látta a Hair-musicalt színházban, ami olyan nagy hatással volt rá, hogy a színészet iránt kezdett érdeklődni. Ugyanebben az évben, 1975-ben, meghalt Franco a spanyol diktátor, ami többek között a spanyol film szabadságát is magával hozta.
1981-ben Madridban felvették a Spanyol Nemzeti Színházba, ahol a fiatal Pedro Almodovar felfigyelt rá.
Ekkor kezdődött filmes karrierje. A 80-as évek végére meghódította Európát, a 90-es években Amerikát.
Eddig több, mint 53 filmben játszott eleinte kisebb később nagyobb szerepeket. Sok filmben hollywoodi sztárok voltak a partnerei. Tom Hanks, Sylvester Stallone, Omar Shariff, Bred Pit, Salma Hayek, Melanie Griffith, akit első házassága felbomlása után feleségül is vett. Napjainkra ez a frigy is felbomlott.
A bulvársajtó azóta sok mindenkivel összehozta a sármos színészt, az egyik közülük Sharon Stone.
Hazájában, de különösen szülővárosában Malagán töretlen népszerűségnek örvend, oly annyira, hogy az egyik tengerparti sétányt róla nevezték el.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol