.

1896-ban készült rövidfilm mai, 4K minőségben



Egészen különleges érzés úgy megtapasztalni a múltat, mintha az a jelenben volna. Amikor egy 1920-as években készült színes képet néz az ember, valóban olyan furcsa érzés keríti hatalmába, mintha nem is tűnne oly távolinak a múlt.

Denis Shiryaev fejelsztő és YouTuber azonban egy egészen új szintre emelte a dolgokat. Számos neurális hálózatot használt arra, hogy egy 1896-ban készült híres francia rövidfilmet úgy feljavítson, hogy úgy nézzen ki, mintha egy okostelefonnal vették volna fel.
 

A filmgyártás kezdetén nem bonyolították túl a történeteket. A nézők azért fizettek, hogy lássák a századvég csodáját, a mozgóképet. Ez az 50 másodperces, a "Vonat érkezése a La Ciotat állomásra" című francia rövidfilm sem tartalmaz bonyolult cselekményeket, arról szól, ami a címében szerepel. Azt mutatja be, hogy egy vonat fut be La Ciotat vasútállomására.

A kisfilm arról lett híres, hogy a nézők állítólag pánikba estek az attól való félelemtől, hogy a vonat átrepül a képernyőn és rájuk zuhan.
Shiryaev nyilvánvalóan úgy gondolta, hogy a klasszikusnak jót tenne egy kis változás. A filmet 4K felbontásra javította 60 képkocka/másodperces minőségben, több neurális hálózat segítségével. Az eredmény egészen hihetetlen.

Itt az eredeti film:
 

<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/MT-70ni4Ddo" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

És itt van a feljavított változat:
 
<iframe width="728" height="410" src="https://www.youtube.com/embed/3RYNThid23g" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>
 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpart



Vár a Costa del Sol