.

1200 alkalmazottjától válik meg a spanyol Banco SantanderMunkavállalóinak 5 százalékát küldi el idén a Banco Santander – pedig a tavalyi évet 5,9 milliárd euró nettó nyereséggel zárta.

 

A tervek szerint a pénzintézet több mint 24 ezer spanyolországi dolgozója közül 300-at a bank központjából, 900-at pedig a különböző fiókirodákból küldenek el. A Spanyolországban működő több mint 3400 bankfiókból 450-et bezárnak.


A kis irodákat bezárják

A létszámcsökkentés része a bankhálózat múlt héten bejelentett átalakításának, amelyet José Antonio Álvarez, a Banco Santander vezérigazgatója korábban azzal indokolt, hogy a pénzintézet modernizálni kívánja fiókjait és egyúttal nyitni a digitális szolgáltatások irányába, mert "a pénzügyi szaktor nagy változások megy keresztül, és a digitális forradalom új versenytársak megjelenését engedi a piacon".  Az intézkedésnek vannak takarékossági okai is, mert az új szabályozási előírások miatt megnövekedtek a költségek.

A világ kilenc országában jelenlévő bank az elmúlt évet 5,9 milliárd euró nettó nyereséggel zárta, amellyel 2,6 százalékos növekedés 2014-hez képest. A profit 56 százaléka Európából, 44 százaléka pedig a dél-amerikai országokból és az Egyesült Államokból származik. 

MTI.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol