.

Barcelona: a Sagrada Famila volt az eredeti cél

Az egyik terrorista bevallota, a Sagrada Familia felrobbantása volt az eredeti cél, de a robbantáshoz összegyüjtütt 120 gázpalack a búvóhelyüket robbantotta fel.

40 éve történt minden idők leghíresebb túszmentő akciója

1976. július 4-én, izraeli kommandósok 6 perc alatt lkvidálták azt a 7 géprablót, akik az Ugandába térített Air France gép 105 túszul ejtett utasának kivégzésével fenyegetőztek.

50 dzsihadista várja, hogy lecsaphasson Nagy-Britanniában

Az MI5 és más terrorellenes egységek jelenleg legalább 25 előkészítési fázisban levő terrorcselekményt vizsgálnak, amely az Iszlám Államhoz, vagy az Al-Kaidához fűzódik.

A terroristák félnek a francia titkosszolgálattól

A Belgiumban letartóztatott és a párizsi merényletek fő szervezőjének tartott Salah Abdeslam, francia állampolgársága ellenére, nagyon nem szeretné, ha őt és ügyét átadnák a franciáknak.

Spanyolországban lekapcsolták az Iszlám Államnak szánt 20 ezer katonai egyenruhát

Egy Spanyolországban működő, terroristákat segítő csoport, használt ruhaként próbált meg 20 ezer katonai uniformist eljuttatni az Iszlám Államnak
 

Nőket akart Spanyolországból az Iszlám Állam

Nőket akart beszervezni a terroristák közé Spanyolországból Abdelhamid Abaaoud, a múlt pénteken elkövetett párizsi merényletek feltételezett fő szervezője

Új korszak köszönt be Európába

Az egész Európát sokkoló párizsi terrortámadás után egyértelművé vált: vége annak a világnak, amit eddig éltünk.

Európát veszélyeztető következő krízis: Líbia

Ma már nem lehet úgy tekinteni a világ eseményeire, hogy azok távol vannak  tőlünk, hatásai nem érhetnek el Európáig. Erre élő bizonyíték a párizsi terror és a migrációs válság. A következő krízis Líbiából indul.

A párizsi terror margójára

Egy magát államnak nevező, torz ideológiával rendelkező szélsőséges képződmény Párizsban megmutatta,  milyen világot rejt az Iszlám Állam név.

Emberi életek semmibevétele, terror és félelem


Körözött dzsihadistát fogtak a malagai repülőtéren

A héten ez már a harmadik ilyen akciója a spanyol rendőrségnek. Kedden három férfit tartóztattak le Madridban. Őket azzal gyanúsítják, hogy terrortámadásra készültek Spanyolországban az Iszlám Állam nevében. Szerdán pedig a terroristaszervezet népszerűsítéséért fogtak el két férfit Barcelonában.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol