.

Az Octavius megfagyott legénysége

A 18.-19. század tengerészeinek körében nem volt idegen a szellemhajók története. Ezekről a legénység nélkül haladó hajókról különös, misztikus legendák keringtek

Átlátszó női szellem 7 évig kísértett egy angol vitorlást

szellem
A 19. századi Nagy-Britanniában számtalan szellemtörténetet jegyeztek fel. Az egyik dokumentált kísértethistória, a HMS Asp nevű hajó legénységét ijesztgető női szellemalakhoz köthető.

Hová tűntek?

 
Évszázadok óta vész nyoma hajóknak és legénységnek, és nincs ez másképpen ma sem. A biztosítótársaságok statisztikái szerint évente általában tíz-tizenöt hajó tűnik el nyomtalanul

Caleuche a chilei kisértethajó

A hosszú útról visszatért tengerészek a kikötői kocsmákban mesélték el hihetetlen történeteiket hatalmas viharokról, tengeri szörnyekről, csodás megmenekülésekről és különös szellemhajókról.

Mary Celeste

A múlt században, a vitorlás hajók idején, kikötői kocsmák homályos sarkában, vagy szélcsendben vesztegelve a tengereken, a matrózok visszafolytott hangon mesélték egymásnak az óceánokon bolyongó, szellemek által kormányzott kísértet hajók történeteit. Egy ilyen igazi kisértet hajó volt a Mary Celeste. Történetét a mai npig homály fedi.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol