.

Egyiptomban több millió ibiszt mumifikáltak

Az ókori egyiptomiak kultuszközpontjaiban több millió mumifikált íbisz található, a kutatók előtt mostanáig rejtély volt honnan jöttek ezek a madarak.

Különös állatmúmiát találtak Egyiptomban

Szokatlanul nagy állat mumifikált tetemét találták meg ásatások során egyiptomi régészek a Kairótól délre fekvő, nekropoliszáról és lépcsős piramisáról híres Szakkarában.

40 ezer éves farkasfej került elő a fagyott talajból Szibériában

A kiolvadó talajból sorra kerülnek elő az évezredekkel ezelőtt megfagyott leletek. Hogy 40 ezer éve miért vágták le az állat fejét, egyenlőre csak találgatják

Ötvenezer éves barlangi oroszlánkölyök tetemére bukkantak Szibériában

A kölyök egyhónapos lehetett, amikor elpusztult és még túl fiatal volt ahhoz, hogy kinyissa szemét

Unikornisok nem csak a mesékben léteztek

Az egyszarvúaknak nevezett állatokról eddig úgy vélték, hogy 350 ezer évvel ezelőtt kihaltak, azonban egy új régészeti feltárás szerint még 29 ezer évvel ezelőtt,is éltek.

Tizenkétezer éves mumifikálódott barlangi oroszlákölyköket találtak

Csupán őseink barlangrajzaiból ismerjük, az inkább tigrishez hasonlító barlangi oroszlánokat. A tudomány számára ezért  szenzációs ez a két épségben mumifikálódott pár hetes oroszlán kölyök.

Állatmúmiák Egyiptomban

Egyiptom földje milliószámra rejti a különböző szentként tisztelt, vagy az óegyiptomi kultuszokban kitüntetett szerepet játszó állatok mumifikált, díszesen becsomagolt tetemeit.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol