.

Új forgalmi csúcs a malagai repülőtéren442 járat és 72 000 utas fordult meg a malagai repülőtéren egyetlen nap alatt


Spanyolországban az idén szárnyal a turizmus. Az elmúlt év is rekordot döntött, de a jelek szerint az idei felülmúlja a tavaly elért több mint 65 milliós látogatási csúcsot.
 

Egy utas a járatára vár

Costa del Sol az Ibériai-félsziget harmadik leglátogatottabb helye. Ide leginkább a pihenni, nyaralni vágyók jönnek, noha Andaluzia történelmi látványosságokban is bővelkedik. Nyáron a tengerpart, a szórakozási lehetőségek veszik át főszerepet a sok évszázados látnivalóktól.

Costa del Sol az európai városokból legkönnyebben repülővel közelíthető meg. A malagai repülőtér forgalma minden évben dinamikusan növekszik, és úgy néz ki, hogy az elmúlt hetekben megközelítette kapacitásának határát. Volt olyan időszak, amikor egyetlen nap alatt 442 gépet és 72 000 utast szolgált ki, és be kellett üzemelni a második leszállópályát is.
 

Beszállásra várva

Ez nagy terhelést jelent a kiszolgáló személyzetnek is, mert például július 23-án, 23 729 csomagot kellett a megfelelő biztonsági előírások betartásával továbbítani.
 

A szállítószalagok hossza eléri a 12 kilométert

A repülőtér szinte város a városban a maga 8000 alkalmazottjával. Munkájuk különösen fontos, hiszen a külfüldről érkező turisták itt szerzik első, mig a távozó turisták utolsó benyomásaikat Spanyolországról.

2015-ben 14,4 millió, 2016 első félévében pedig 7,3 millió utas fordult meg a reptéren. Ez a szám egész évre vetítve új csúcsot valószínűsít, aminek még tovább növekedése várható a második félévre jellemző nagyobb forgalomtól.


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol