.

Tengeralattjárón érkezett 3 tonna kábítószer SpanyolországbaNem jutott célba a drog, közbeszólt a technika és az időjárás


Kolumbiából indulhatott több mint húsz nappal ezelőtt az a drogszállító tengeralattjáróról, amelyet a hétvégén fogtak el a hatóságok Spanyolországban – számolt be a több spanyol sajtóorgánum is nyomozati forrásokra hivatkozva hétfőn.

Az Ibériai-félsziget felé tartó gyanús vízi járműről már korábban értesítést kaptak a spanyol és a portugál rendőrök is, de utóbbiak nem tudták elcsípni őket a nyílt tengeren.

A tengeralattjáró az északnyugat-spanyolországi ért Galiciánál partközelbe. A nyomozók szerint a kábítószert itt halászhajóra rakodták volna át a csempészek, ám valami nem a terveknek megfelelően alakult, közrejátszhatott a rossz időjárás, üzemanyaghiány és műszaki probléma is abban, hogy végül nem érte el célját.

Az első becslések szerint legkevesebb háromezer kilogramm nagy tisztaságú kokaint szállítottak a huszonkét méter hosszú tengeralattjárón, de a pontos mennyiség még nem ismert.

A spanyol hatóságok hangsúlyozták, ez az első eset, hogy Európában drogszállító tengeralattjárót fogtak el, a módszer azonban Dél-Amerikában közismert.

A háromfős legénység lesüllyesztette a tengerfenékre a búvárhajót, majd úszva próbált elmenekülni. Két ecuadori állampolgárt elfogtak, spanyol nemzetiségű társukat még keresik.

A galiciai régió a spanyol drogpiac egyik kulcsfontosságú területe volt évtizedeken keresztül, ám az utóbbi években inkább a dél-spanyolországi Andalúzia vált a kábítószer-csempészek tevékenységének fő területévé.

MTI.

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china