.

Spanyolországban eladó egy 8 éve épült nemzetközi repülőtér, melyet négy éve nem használnak.A Madridtól 235 kilométerre fekvő Ciudad Real város vezetése 2004-ben grandiózus álmokat szőtt.  Azt vizionálták, hogy hamarosan akár évi ötmillió utas is megfordul majd egy újonan építendő repőlőtéren. Úgy gondolták a nemzetközi repülőtér fel fogja lendíteni az idegenforgalmat, golfpályákat, üdülőcentrumokat, álmodtak miáltal a régió a mennybe megy.  Azért óvatosak voltak, mert a provincionális városkában kezdetben "csupán" 2,5 millió utassal számoltak. Az 1,1 milliárd euróért elészült repülőtér 2008-ban nyitotta meg kapuit.

Itt van Európa leghosszabb kifutópályája

Aztán kiderült, az előzetes elképzelések és a valóság igen távol állnak egymástól. Az első évben a több millió utas helyett összesen 100 ezren fordulak meg a terminálon. A következő évek még ezt a forgalmat is alulmúlták. Ennek következtében  2012-ben becsődölt az üzemeltető, a repülőteret bezárták,és a légikikötő eladása mellett döntöttek, ami többszöri nekifutás ellenére sem járt sikerrel.

Az idén viszont újraindul Ciudad Real repülőterének értékesítése, miután a bíróság szabálytalanságokra hivatkozva érvénytelenítette az eddigi árverési folyamatot és döntésében 50 millió euróban határozta meg a minimális vételárat. Az üzemen kívüli légikikötőt már többször bocsátották árverésre sikertelenül, legutóbb júliusban, amikor a kínai Tzaneen International vállalat, egyedüli érdeklődőként, 10 ezer dollárt ajánlott érte. A bíróság szerint már az értékesítési folyamat kezdetén formai hibák történtek. Kifogásolta, hogy a felszámolási tervet időközben módosították és a repülőtér területét két részre bontották. A kínai befektető ajánlata a terminált, irányítótornyot és kifutópályát tartalmazó egységre vonatkozott, a környező földterületekre nem.

Az üres légikikötő főépülete
 
A bíró tavaly áprilisig visszamenőleg érvénytelenítette az árverési folyamatot, a reptér iránt érdeklődők számára három napot határozott meg, ameddig módosíthatják a korábban benyújtott vételi ajánlataikat.
A Madridtól délre található Ciudad Real’s Central Repülőtér Európa egyik leghosszabb kifutópályájával rendelkezik és a legnagyobb gépek fogadására is alkalmas. Repteret úgy építették, hogy minimális átalakítással, évi 5 millió utas fogadására is alkalmas legyen. 
50 millió euró alkalmi vétel annak, aki fel tudja pörgetni a forgalmat a tervezett 2,5 millió utasra. Egyenlőre nem tülekednek az érdeklődők.
 
 

<iframe width="637" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/lISZnApUufk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol