.

Séta MarbellánSéta Marbellán

Marbella Costa del Sol híres üdülõhelye. Nevét Spanyolországon kívül is sok országban ismerik. Felkapott hely..

Marbellanak sok arca van. A N340-es autóútról letérve elõször a az egymás hegyén hátán lévõ autószalonok tûnnek fel. Képviselteti itt magát szinte az összes exkluzív márka. Mercédes, Audi, Porshe, Maserati, Maybach, Ferrari. Azután a város centruma felé haladva, az út és a tengerpart közt 5-10 emeletes épületekkel beépített lakóparkok váltják egymást. Ezután jön a meglepetés. A centrumban egy elég fantáziátlan magas lakóépület mellett, hangulatos kis közön lehet bejutni az óvárosba.

Varázslatos hangulat. Keskeny utcák, tele üzletekkel, emberekkel, fehérre festett jellegzetes házak, köztük fákkal, virágokkal teli terek, kávézók, vendéglõk egymást érõ sora. Tûzõ napsütés, árnyékos terek, kis szökõkút, és pihenésre nézelõdésre csábító padok.

Az utcákat járva, újabb és újabb apró részletek gyönyörködtetnek. A tereken narancs és pálmafák, a kis utcákban mindenütt virágok A falakra akasztva, hatalmas cserép amfórákban a kapuk mellé állítva, az erkélyeken és a legelképzelhetetlenebb kiszögelésekben zöldellnek, virágoznak. Színpompás botanikuskert az egész óváros.

Az óvárossal szemben, Salvador Dali szobraival díszített sétány vezet le a tengerparthoz.

A város elõtti homokos tengerparton egyik strand éri a másikat.

A homokos partot határoló út másik oldalán a sokemeletes házak aljában vendéglõk, kávézók, üzletek és rengeteg ember.

Amikor eljön az este, a tengerparti sétány megtelik. Szerintem ilyenkor az összes itt nyaraló vendég, de fõként a hölgyek, kötelességüknek érzik itt bemutatni a legújabb toaletjüket. Felejthetetlen élmény leülni egy egy kávézó teraszára és elgyönyörködni az éppen felkelõ teliholdban.

Ezek azok a pillanatok, amikor az ember nem gondolkodik az élet értelmén, hanem csak van és szívja magába az eléje táruló látványt.
Permalink

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol