.

Repülő sírmellékletRejtélyes Kimbaja "repülőgépek"


 

A kolumbiai Magdalena folyó közelében fekvő sírhelyet a 20. század elején fedezték fel opportunista sírrablók, akik véletlenül botlottak bele az ősi helyszínbe. A tolimai régióban létezett Kimbaja néven ismert civilizáció 1500 évvel ezelőttre nyúlik vissza a Kolumbusz előtti időkbe, ahol a megtalált sírban több száz temetkezési tárgyat helyeztek el, köztük egy tucatnyi, 5-8 centiméteres kicsiny arany figurát.

Ezekről a különleges tárgyakról, eleinte úgy gondolták valószínűleg rovarok és madarak utánzására készítettek, de sokakanak feltűnt, mintha a modern repülőgépekre hasonlítanának, és olyan jellemzőkkel rendelkeznek, melyeket a mai repülőgépeken lehet megfigyelni. Ezek közé tartozik a törzs, a delta szárny, a vízszintes vezérsík, és ami a leginkább szembeszökő az oldalkormány vagy farokrész, ami a legkevésbé sem hasonlít egy madár vagy egy rovar természetes farkához.

A függőleges vezérsík vagy a függőleges stabilizátor, amely bármelyik repülőgép lényeges eleme, és ami soha nem található meg a természetben azt sugallja, hogy ezeknek a műtárgyaknak az alkotói talán többet tudhattak azokról a lényekről, amelyek körülvették őket a természeti világban, hogy inspirációt merítsenek. Az is furcsa, ahogyan a figurák szárnyai a törzs aljához kapcsolódnak, ami teljes ellentétben áll a természetben élő légi teremtményekkel, melyek szárnyai a testük felső részén találhatók, ami valóban nagyon szokatlan.
 
A legtöbb légcsavaros repülőgép szárnya a törzs tetején található, de minden modern sugárhajtású repülőgépnek az alsó részén vannak a szárnyai, ahogy a kolumbiai leletek esetében is. Ezek a különleges tervezési részletek tökéletesen tükrözik az összes modern repülőgépet, beleértve a Concorde-ot, sőt az űrsiklót is, ami felveti a kérdést, hogy ez a hasonlóság csupán merő véletlen vagy szándékos kialakítás eredménye.

Ezek a szokatlan anomáliák jelzik annak lehetőségét, hogy a kimbaják teljesen tisztában voltak a modern repülőgépek kialakításával, és jól ismerték a repülés elveit a tárgyak kora ellenére. A főáramú régészet szerint a kimbaja kultúra Dél-Amerikában időszámításunk előtt 600 és időszámításunk szerint 1000 között létezett, és a precíz arany és fémmegmunkálásukról voltak híresek.

Állítólag az arany darabok többsége tumbaga ötvözetből készült, mely nevet az arany és réz keverékéből álló ötvözetnek adtak a spanyolok, akik felfedezték a széles körben elterjedt használatát a Kolumbusz előtti dél-amerikai és mezoamerikai országokban. Nehezebb, mint a réz, de nagyfokú alakíthatósága miatt az ötvözettel könnyebb volt dolgozni, különösen azért, mert lényegesen alacsonyabb az olvadáspontja, mint a réznek és az aranynak a legtisztább formában. A mintegy 30%-ban rézből készült műtárgyak nem különböznek a Platón által írt Kritiasz és Timaiosz párbeszédekben, az elveszett Atlantisz városával kapcsolatban említett vöröses orikalkum ötvözettől.

A hagyományos régészek kétségtelenül azon a véleményen vannak, hogy egy olyan kultúra, amely a régi ókorból származik, esetleg ismerte volna a modern repülőgépeket. A modern motorok és leszállópályák puszta hiánya miatt, és azon tényt illetően, hogy a kimbaja leletek nagy része rovarokra, halakra és madarakra hasonlít, arra a következtetésre vezettek, hogy a repülőgépeknek egyszerűen valami sokkal megmagyarázhatóbb dolgoknak kell lenniük.
 

Tudjuk, hogy az általuk létrehozott műtárgyak a valóságban élő emberek, állatok és tárgyak értelmezése alapján készültek, így a kérdés nem az, hogy a kimbaja leletek olyasvalamit képviselnek-e, amit a külvilágban láttak, hanem hogy pontosan mi volt az, amiről eldöntötték, hogy másolatot készítenek róla?

Nem lehetséges, hogy ezeket a figyelemre méltó műalkotásokat úgy alakították ki, hogy tiszteletüket fejezzék ki olyan hihetetlen repülőgépek iránt, amelyeket a kimbaja emberek láttak? Talán az ősi időkben a modern technológia bizonyítékait látták, és meg akarták őrizni az emlékét azoknak az alkalmaknak, amelyeket tiszteletben akartak tartani?

Annak bizonyítására, hogy a kimbaja műtárgyak egy részének létrehozásával a modern légi járművek reprodukálására törekedtek, ahogy első pillantásra nyilvánvalónak tűnik, három német repülőgép-mérnök, Algund Eenboom, Peter Belting és Conrad Lubbers megépítették két repülőgép nagyméretű rádióvezérelt modelljét, és az elsőt "Goldflyer I" -nek nevezték el.

A 750 gramm tömegű és 90 cm hosszú, egy méteres szárnyfesztávolságú Goldflyer I 16:1-hez méretarányú volt, melyet propellerrel egészítettek ki a gép orrán, és a szükséges fékszárnyakkal. Ez az egyszerű kialakítás lehetővé tette a gép számára, hogy stabil repülési útvonalon haladjon és pontosan és kényelmesen szálljon le, és egy működő repülőgép másolatától elvárható módon viselkedjen.
 
A "Goldflyer II" volt a következő, amelyet elkészítettek, és ugyanolyan arányokkal építették meg, mint az elsőt, de ezúttal egy sugárhajtóművel és futóművel egészítették ki. A csapat arra számított, hogy az eredeti műtárgy egy olyan modern típusú repülőgépen alapul, amely magában foglalt egy olyan motort, mint amilyet a nagyobb modellhez csatlakoztattak, mivel egy propeller valójában nem lett volna megfelelő meghajtási eszköz a kimbaja repülőgépek modern kialakítása számára.

Miután ezeket a létfontosságú alkatrészeket rögzítették, a Goldflyer II figyelemre méltó sikert aratott. A kimbaja repülőgépek nagy másolatai könnyedén repkedtek, ezáltal bizonyítva, hogy az ősi tárgyak aerodinamikusan tervezett szerkezettel rendelkeznek.

1997 augusztusában Belting és Eenboom a floridai AAS Konferencia alkalmával repülési bemutatót tartott a Goldflyer II-vel. A légijármű kifogástalan viselkedése a levegőben és a tökéletes leszállások mindenkit lenyűgöztek, úgyhogy akár "rovart" vagy "repülőgépet" utánoztak velük, a repülés iránt rajongóknak sikerült  bizonyítani az eredeti tervek repülési képességeit, függetlenül azok céljától.

Fel kell tennünk a kérdést, hogy egy egyszerű madár vagy rovar kialakítás, ha ugyanilyen módon hoznánk létre, képes lenne-e a repülésre. Nagyon valószínűtlen, mivel a repülőgép tervezés sajátosságainak meg kell felelnie bizonyos követelményeknek, és ha ezek bármelyikét nem lehetséges megfelelő módon teljesíteni, akkor a repülés lehetetlen lenne.
A németek minden kétséget kizáróan bizonyították, hogy a kimbaják a bonyolult szobrocskáikkal mindenképpen tényleges repülőgépeknek állítottak emléket, és még ha ez így is van, még mindig maradnak kérdések. Vajon a saját járműveiket ábrázolták vagy mások technológiáját, melynek szemtanúi voltak, vagy azokat a történelmi ismereteket használták, amelyeket nekik adtak át az elmúlt időkből?
 

<iframe width="640" height="480" src="https://www.youtube.com/embed/7LdOioSt6vc" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>


Forrás:  ujvilágtudat

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china