.

Most már biztos, a Paracas koponyák egy ismeretlen emberi(?) fajtól származnakParacas egy sivatagi félszigeten található Pisco tartományban Peru déli partján. Julio Tello perui régész itt talált rá azokra a koponyákra, melyek eredete azóta is vitatott.


MIvel a koponyák formája felfelé és hátrafelé hosszan elnyújtott igencsak felkeltette a kutatók érdeklődését.Brien Foerster archeologus kezdeményezésére az egyik koponyán DNS vizsgálatot végeztek.
A koponya olyan mtDNS mutációkat tartalmazott, amely semmilyen emberben, főemlősben vagy állatban nem találhatóak. Azok alapján  amelyek DNS szekvenciáját meg lehetett határozni, az derült ki, hogy a koponya egy új, emberszerű lénytől származik, ami nagyon távol áll a Homo sapienstől, a Neandervölgyitől és a Denisovan-tól.

Brien Foerster az egyik Paracas-ban talált koponyával

Egy másik DNS vizsgálat, melyet L.A. Marzulli végzett 2016-ban, ugyancsak ellentmondásos eredményre vezetett, és arra a megállapításra jutott, hogy a koponyák európai és közel-keleti eredetűek. Ez azt jelenti, hogy valamilyen kapcsolat volt Európa és Dél-Amerika között időszámításunk előtt 2-3000 évvel.

A kutatók eleinte mesterséges koponya deformálást vélték a hosszukás forma eredetének, de egy újabban talált pár hónapos csecsemő koponyája bebizonyította, hogy ez a forma természetes és egy ismeretlen emberszerű lény genetikai adottsága.
 

A mesterséges koponyatorzítás a testmódosítás egyik formája, aminek lényege, hogy a fejet kisbabakorban szándékosan formálják  A torzításhoz tartós és folyamatos erő szükséges, ami a koponya növekedését bizonyos irányokba korlátozza. Ezek között lehetnek lapított, kúpos, kerekded vagy megnyúlt formák. Általában egy hónapos kortól hét hónapos korig végzik.


Talán ezt a hosszúkás koponyájú embercsoportot igyekeztek valamiért utánozni a mesterséges koponyatorzítással. Az ősi sumer faltöredékeken fenmaradt ábrázolásokon több helyen látni megnyúlt kopnyájú embereket. Egyiptomban is ábrázoltak hosszukás fejű fáraókat. Az egyik leghísmertebb szobor Nofertitit ábrázolja, ahol a fejfedő is ezt a formát rejtheti.
Ha ez az embercsoport valóban különleges képességekkel rendelkezett, akkor esetleges magasabb tudásukat az átlagos emberek a hosszukás fejformának tulajdoníthatták, és kopnyatorzítással akarták hozzájuk hasonlóvá tenni saját kiválasztott gyermekeiket.
A mesterséges koponyatorzítás csak külsőleg adhatott hasonlóságot az eredetetileg is hosszukás koponyával rendelkező emberekhez, mivel azok koponyáinak felépítése és mérete eltér a Homo Sapiensre jellemző tulajdonságoktól.

A kutatók sokáig úgy vélték, hogy a Paracas koponyák formája mesterséges deformáció következménye. Ezt a vélekedést cáfolja meg az a lelet, amely egy újszülöttől, de maximum három hónapos korában elhunyt csecsemőtől származik.
Az alábbi képen nyilak jelölik a szemgödrök és a száj helyét, és amint látható a koponya rendkívüli módon megnyúlt, ami azt jelzi, hogy ez a gyermek természetes, genetikailag hosszúkás fejjel született, és az alakja nem koponya deformáció eredménye.


A következő képen bal oldalon a gerincoszlop nyaki része látható, ami hátrébb található a koponya hátsó részén, mint normális esetben, ami jól jelzi, hogy ez egy evolúciós adaptáció, amely kompenzálja a hosszúkás koponyát
 

A piros nyíl a száj helyét jelzi.

A megnyúlt Paracas koponyák esetében olyan jellemzők figyelhetők meg, melyek különböznek a normális emberi koponyától, beleértve az öreglyuk (foramen magnum) eltérő elhelyezkedését, a nagyon erős járomívet (pofacsont), a különböző szemüregeket és a sagittális varrat hiányát, amely egy kötőszövet a két koponya falcsont között.
Még az is jellemző a Paracasban talált több mint 300 csontváz hosszúkás koponyáira, hogy űrtartalmuk mintegy 25%-al nagyobb a homo sapiens koponyájának átlagos űrtartalmánál. Vélhetően a nagyobb méretethez nagyobb agy is tartozott.


Mniután kiderült, hogy ez a fejforma nem külső beavatkozás folytán jött létre, hanem egy másik emberi (?) faj genetikai adottsága, újabb kérdéssel találja szembe magát a tudomány. Milyen behatások következtében alakulhattak ki ezek a jellemzők és a Homo Sapienstől eltérő DNS szekvenciák.


Letagadhatatlan az azonosság a paracasi koponya és az Egyiptomban talált szobor formája között.
 


A nem tudományos megközelítés szerint a sumérok által említett Nefilimek leszármozattjai rendelkeznek ilyen adottságokkal.  A nefilimek különös faját a Biblia is említi. (1.Mózes.6.4,   4.Mózes.13.34.)
A legendák szerint a Nefilimek az égből érkező "istenek" csoportja, amelyek vezető szerepet játszottak az ősi sumér  civilizációban.
 
 
 

<iframe width="720" height="406" src="https://www.youtube.com/embed/4Qsj5QyB1bk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china