.

Melilla mellett felszámolták az illegális bevándorlók táborát
Európába kászülő Illegális bevándorlók táborait számolták fel Marokóban


Több száz embert tartóztattak le a marokkói hatóságok a Melilla észak-afrikai spanyol enklávé és Marokkó közötti illegális bevándorlók sátortáborainak felszámolása közben szerdán.

A marokkói emberi jogi szervezet szerint 1200 embert vettek őrizetbe, valamint többeket buszokra terelték és Marokkó távoli részeire szállítottak a hatóságok.
Kedden több mint hatszáz afrikai menekült ostromolta meg a határvonalon húzódó kerítést, egy nappal azután, hogy a marokkói belügyminisztérium bejelentette, lebontják a hegyekben lévő táborokat. Több tízezren akarnak Európába jutni Melillán, illetve Ceután keresztül.

A két enklávé körül húzódik egyedül szárazföldi határ Afrika és Európa között. Spanyol adatok szerint tavaly 65 alkalommal ostromolták meg a enklávé kerítését. Több mint 16 ezren próbáltak meg átjutni a határon, és nagyjából ötezren sikerrel is jártak.

Marokkó 2013-ban új bevándorlási politikát vezetett be, aminek fontos eleme, hogy az országban letelepedési engedélyt adnak a felajánlással élő - és bizonyos feltételeknek eleget tevő - bevándorlóknak. Alig több mint egy év alatt 18 ezer menekült helyzetét oldották meg a 27 ezer 300 dokumentált ügyből.  (MTI)
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol