.

Már megint jön a covid, figyelmeztet a média 
A pandémia lassan két éve alatt egy nap sem hiányzott az újságokból ennek a "halálos" Covid19 vírus fenyegetésnek az ismertetetése.

Akkor nézzük a hivatalos statisztikát


2021. július 15.-ig, a pandémia kihirdetésének kezdetétől 188 726 053 embernen mutattak ki covid19 fertőzást. Becslések szerint ennél lényegesen több fertőzött volr,de a legtöbb országban nem volt annyi kapacitás, hogy mindenkit leteszteljenek. 
Ebből a 188 726 053 igazolt fertőzöttből 4 062 486 fő halálának okaként, függetlenől attól mi volt a valódi ok, a Covid19-et jelölték meg mivel halála idején, vagy azt megelőzően Covid fertőzése is volt.  (https://coronavirus.jhu.edu/map.html
Ha csak a becsült adatok nélküli, tesztel bizonyított számokat nézzük, a halálozás a fertőzöttek  2,1 százalékában fordult elő.(Ha ismernénk a fertőzöttek valós számát, a halálozási ráta jóval 2% alatt lenne.)

MIt tekinthetünk halálos járványnak? Azt amikor a fertőzött nagy valószínúséggel meghal, nem lehet rajta segíteni. Igazi halálos járvány volt a múlt század elején tomboló spanyolnátha a maga 50 millió körüli halottjával,

Spanyolnáthában elhunyt ember elszállítása amerikában.

A fekete himlő, amely a 14. században pusztított. Becslések szerint 75-200 millió ember halálért volt felelős, ami az akkori Európa népességének a felét jelentette. (A halálozási ráta 50% körül alakult)

A kozépkorban pusztított a fekete himlő  járvány. Aki elkapta, azon az imádság sem segített.


A jelenlegi "halálos" járványból 98% felépül.


Az ilyen magas gyógyulási aránnyal bíró pandémia megelőzésére hozott korlátozó intézkedések viszont az egész társadalmat hozták nehéz helyzetbe. A korlátozó intézkedések negatív gazdasági és mentális hatásának károsultjai a lakosság nem kettő, hanem száz százaléka..

Erre lehet mondani: Az operáció sikerült, (megállt a járvány) de a beteg meghalt. (a gazdaság tönkrement.)

Azt szeretnénk hinni, ennél már nincs lejjebb, a járvány lefutott, fellélegezhetünk. De ne lélegezzen fel senki, hiszen bejelentették  jön a negyedik hullám!
Ez az eglsz hasonlít a mesebeli farkast kiáltó juhász esetéhez. Háromszor riasztott,  jön a farkas vigyázzatok, de farkas csorda nem jött. Aztán a negyedszeri riasztását, amikor tényleg jöttek a farkasok már senki nem hitte el.

A társadalmat az utóbbi másfél évben nem farkassal, hanem "halálos" vírussal tartják félelemben. Most éppen azzal, hogy jön a negyedik hullám. Az emberek a 98 százalékos gyógyulási adatokat megismerve egyre kevésbé félnek. Talán ez is oka lehet az oltakozási láz lecsangésének. 


Gíógyulnak a betegek, felszabadulnak a kórházi ágyak. Kell is a hely, hiszen jön anegyedik hullám, sugalja a média


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china