.

Különleges helyen épült világítótoronyKarcsú sziklaoszlopok emelkednek ki az óceán felszínéből, mint az ég felé nyúló ujjak, mérföldekre a civilizációtól. Távolról egészen úgy tűnik, mintha az egyik ujjra egy kis színes folt  vagy paca került volna. Közelebbről megnézve azonban kiderül, hogy a paca nem más, mint egy apró, vörös tetejű világítótorony, talán az egyik legmagányosabb a világon, írja az Atlas Obscura portál alapján a sokszinüvidék.hu

A fehérre meszelt Þrídrangaviti világítótorony a Westman-szigetek partjainál található sziklák legmagasabbikán áll, ami közel 37 méter magasan nyúlik ki a vízből. Ez a világ egyik legdrámaibb és legegyedibb világítótornya, és egyben a legelszigeteltebb is. Izland déli partjaitól 7,2 kilométerre található. Elszigeteltsége miatt egyesek az interneten tréfásan az introvertáltak menedékének nevezték el a jeladót.


A távoli világítótorony közvetlenül a második világháború előtt épült. Megépítése nem volt könnyű feladat, mivel akkor még nem voltak helikopterek, amik letették volna a sziklára a munkásokat, azoknak így meg kellett mászniuk  a sziklákat, hogy elérjék a csúcsát, ahol kézzel rakták le az alapot. Csúszós sziklákkal, esővel és heves széllel néztek szembe, úgy, hogy az építés alatt végig tudták, elég egyetlen rossz mozdulat, és a háborgó óceánban találják magukat.

Ma már a repülés fejlődésének köszönhetően a karbantartók helikopterrel jutnak el a toronyhoz. A Þrídrangaviti világítótorony meglátogatása azonban még mindig nagy odafigyelést kíván. Egy rossz lépés, és minden gyanútlan felfedező azon kaphatja magát, hogy nem tervezett úszásra indul a gyilkos bálnákkal, amelyek a hullámok között lapulnak.
A torony elhelyezkedése a szigeten

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol