.

Kiderült, mi a baj a homeopátiás szerekkelRaimondo Montecuccoli (1609-1680). olasz származású hadvezér már  400 éve megmodta, hogy a háborúhoz három dolog szükséges:

Pénz, Pénz és Pénz


Még ha nem is tudunk róla, jelenleg háború zajlik a homeopátiás orvosok és a gyógyszergyárak közt. A gyógyszergyárak nehezményezik, hogy a kis költséggel előállítható homeopátiás szereket "tudományos bizonyíték nélkül" is forgalmazni lehet. (Rossz nyelvek szerint inkább az a baj, hogy ezek a szerek konkurenciát támasztanak a nagy gyógyszergyáraknak)

Különböző alapanyagok

A gyógyszeripar mögött hatalmas tőke halmozódik. Lobbi tevékenységük átszövi Európa egészségügyét, és most már a tudományos akadémiákra is nyomást gyakorolnak. Különböző érvekkel arra akarják rávenni a döntéshozókat, hogy a homeopátiás szereket csak akkor engedjék forgalmazni, ha hatásmehnizmusukat nem csak a több mint 100 éves tapasztalat, hanem a tudomány is bizonyítja.

Háborút még nem de most csatát nyert a gyógyszeripar. Az merikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságnak, legutóbb pedig a Svéd Királyi Akadémiának, volt témája a homeopátia. Európai akadémiai összefogás indult a homeopátia ellen, amibe a Magyar Tudományos Akadémia is beleállt. Egyhangú szavazással úgy döntött, hogy mostantól a homeopátiás szereket is ugyanúgy kéne elbírálni, mint a hagyományos gyógyszereket. (Ez azt jelentené, hogy a homeopátiás szerek kiesnének a forgalmazásból, mivel ezek készítői nem rendelkeznek elegendő tőkével a hosszú és költséges vizsgálatok elvégzéséhez.)
 

Ez alapján kamilla teát sem lehet ajánlani a megfázásos tünetek enyhítésére, mert ez már kuruzslás, hiszen a kamilla tea  hatása nincs tudományosan bevizsgáltatva.
Tágabb értelemben az évszázadok tapasztalatai alapján kialakult népi gyógymódokat sem lehetne alkalmazni, mert tudományosan nincs bizonyítva a hogyan fejtik ki hatásukat.


A gyógyszeripar rengeteg pénzt termel és ennek még egy kis részét sem akarja kiengedni a kezéből. Most össztűz alá vette a homeopátiát. Montecuccoli híres mondása alapján nem nehéz kitalálni ki fogja megnyerni a homeopátia ellen indított háborút.
 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china