.

Két táborNáhány éve fellángolt a vita az oltások körül. Vannak akik szerint a védőoltások szükségesek és ártalmatlanok, mig az ellentábor szerint a mellékhatások és a szervezetbe injektált testidegen anyagok többet ártanak, mint amennyit használnak.

 

A védőoltások ötlete azon alapszik, ha valakiben egy fertőző betegség enyhe formában lezajlott, akkor a szervezete a továbbiakban védettséget élvez a betegség ellen. Ezen elven nekibuzdulva a XIX és XX. században sorban állították elő a különböző védőoltásokat, melyek hatásárol a két tábor ellenkezően vélekedik.


Az egészségügyet irányító hivatalok teljes mellszélességgel támogatják a védőoltásokat. A XX. század közepétől egyre több államban tették kötelezővé a XIX. és a XX. század első felében legtöbb halálos áldozatot követelő fertőző betegségek elleni oltásokat. A népesség jelentős mérvű átoltottságának tudják be, hogy mára sikerült megszüntetni, vagy csak néhány esetre korlátozni a régen sok áldozatot szedő betegségeket, mint a himlő, kanyaró, tifusz, és még több más kórt.
Néhány vezető internetes hírportál rendszeresen közöl védőöltásokat támogató cikkeket, melyekben hangsúlyozzák a szülők felelősségét, miszerint egy oltatlan gyerek veszélyt jelent a társadalomra, mert ha megkapja betegséget, akkor megfertőzheti vele az iskolai, vagy óvodai társait.

Az oltás ellenesek pedig azt állítják, ez az egész oltás kampány nem más mint "eső után köpönyeg". A betegségek az életszínvonal emelkedésével, a higiénés körülmények javulásával már az 1950-es évek előtt rohamosan csökkenetek és oltások nélkül is megszűntek volna. A statisztikák több betegségnél kimutatták, hogy a fertőzések számának gyors ütemű csökkenését a védőoltás bevezetése csak lassította.
 

Ugyanakkor számtalan esetet és példát hoznak az oltások súlyos mellékhatásaira. A kockázatok közt szerepel, az autizmus, a down kór, a hiperaktivitás és még számos idegrendszeri megbetegedés
 
A képen a test BCG oltásra adott válasza látható.
 
Az oltásellenesek meggyőződését az is erősíti, hogy a WHO által néhány évtizede kezdeményezett himlő elleni oltási program során hivatalosan elismerték, hogy nem a védőoltások hatására tűnt el a himlő a Földről. A megfelelő higiénés feltételek biztosítása, a betegek elkülönítése és a csatornázás akadályozta meg a betegség terjedését.

Ezen kívül több védőoltásról is kiderült hatástalan. A HPV elleni oltásról nem más, mint a fejlesztésében részt vevő vezető orvos dr. Bernard Dalbergue állítja: hatástalan. Magyarországon mégis ennek bevezetését tervezik.

Mindkét tábor körömszakadtáig védi a maga igazát.  Magyarországon nem sokat gondolkodhatnak szülők, hiszen nincs mérlegelési lehetőségük. A 11 féle védőoltást be kell adatni a gyereknek, ha tetszik, ha nem. Az egészségügy felelősei ennek az átoltottságnak tulajdonítják a fertőző betegségek eltűnését.

Az ellentábor Spanyolországra hivatkozik, ahol nincs kötelező oltás, és mégsincsenek fertőző betegségek.

Akkor most kinek higgyünk?

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china