.

Jézus meglepő arcrekonstrukciójaCsak találgatni tudunk, hogy nézhetett ki Jézus, akinek nemsokára a születését ünnepeljük. Richard Neave történész törvényszéki szakértő megpróbálta rekonstruálni Jézus arcát, az eredmény pedig éles ellentétben áll az eddig megszokott, finom vonású, szenvedő férfival


A karácsony közeledtével megszaporodnak Jézus életével és születésével foglalkozó cikkek. A cikkek elmaradhatatlan melléklte valamilyen kép Jézusról. Ezek a képek nem Jézus valódi arcvonásait, hanem az előző évszázadok festőinek idealizált elképzeléseit tükrözik.

Ismeretlen festő ilyennek képzelte Jézus arcát

A tudományos alapokon végzett arcrekonstrukció romba dönti a bennünk kialakított Jézus képet. A názáreti Jézus valószínűleg nem volt hosszúkás arcú, magas homlokú, finom intellektuális vonásokkal rendelkező, világos bőrű bőrű férfi, hanem hasonlított a korabeli zsidó népességhez. A leírások sehol nem említenek az átlagostól eltérő jelleget.

Neave professzor  Júdás rögzített személyleírása és a korabeli szemita koponyák felépítésének alapos vizsgálata alapján úgy véli, Jézus kis termetű, másfél méter magas férfi lehetett, zömök és izmos a fizikai munkától, haja és bőre sötét volt, és az akkori divat szerint rövid, szakállat viselt, arcvonásai nem lágyak, henem erősek, határozottak lehettek.

Dr. Neave munka közben


Ez a kép nem szentségtörés, hanem Jézus arcrekonstrukciója a tudomány mai állása szerint.

A feltételezett Jézusról agyag mellszobor és 3D-s modell is készült. Persze mindenki tisztában van vele, hogy pontosan nem lehet megmondani, hogyan is nézett ki Jézus, de ez a mostani elképzelés állhat a legközelebb a valósághoz, és nem a korábban született idealizált ábrázolások.


A tudományos módszerekkel rekonstruált arc, és egy régebbi elképzelés Jézus vonásairól

Bizonyára sokan vannak akiknek a hagyományos, idealizált kép jobban tetszik, azok továbbra is azt őrízzék meg szívükben. Még ha a tudomány meg is változtatja Jézus arcáról kialakult elképzelésünket, a Bibliában leírt beszédei, cselekedetei nem változtak meg. Tanításai, megfeszítése és feltámadása ad hitet a keresztény emberek milliárdjainak.

Forrás: dailymail

 

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china