.

Ezek a kocsik pizzafutárnak születtekDomino Pizza, Észak-Amerika második legnagyobb pizza házhoz szállító cége. Imázsépítésre és hasznosság szempontjából sem rossz ötlet egy teljesen egyedi pizzás autót használni.

 
A cég dizájnjával felruházott Chevrolet Sparkokban egyszerre 80 pizza is elfér, ahol a speciális felépítményben alapvetően hátul utaznak a pizzák, de csináltak helyet egy készüléknek is, amelyen fel lehet melegíteni az árút, pont az olyan esetekben, ha nagy mennyiséget kell kivinni.
 

Egy kis, legalábbis amerikai mércével kicsi 1.4-es 98 lóerős motor repíti a Sparkot, ami arra azért elég, hogy ne hűljön ki a szállítmány. Első körben 100 darabot rendelt meg a Domino hálózat a kisautóból.
Érdekes, hogy az ötletet egy 3D-s nyomtatóval autót is legyártó vállalat a Local Motors adta a Domino Pizzanak, amellyel néhány éve már bepróbálkoztak, hogy ilyen egyedi pizzás autókat terveztessenek a nagyközönséggel.

A pizza házhoz szállítás, a Domino forgalmának kétharmadát adja, ezzel a másodikok a Pizza Hut után. A céget 1960-ban alapították és évente 400 millió pizzát kézbesítenek, miközben hetente 1,6 millió kilométert mennek a pizzásaik csak az USA-ban.

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol