.

Érdekes meglátás az új koronavírus járványrólIdézetek Szendi Gébor "Az új koronavírus és a Titanic" című írásából

A cikk a Titanic elsülyedésének okait, (mely szerint a kapitány a zsebében lévő hét (7) jégveszélyre figyelmeztető táviratot hagyott figyelmen kívül) hasonlítja össze mostani járvány bekövetkeztével.
 
"Az orvostudomány régóta parkoló pályán van, csak toldozgat-foldozgat, gyógyítani már rég elfelejtett, jószerivel csak a civilizációs betegségeket és következményeit kezelgeti" - összegzi véleményét az orvoslás jelenlegi állapotáról.
 
"Az evolúció a civilizáció kulisszái mögött folyik tovább, akkor is, ha nem veszünk róla tudomást. 2002-ben jött a figyelmeztetés: Dél-kelet Kínából elindult a SARS (Severe Acute Respiratory Syndrome), kitört a pánik, de szerencsére a világ 8000 fertőzéssel és 774 halállal megúszta. A koronavírus bejelentkezett, ennek ellenére visszakényelmesedtünk abba a világba, ahol az évi 400 ezer influenzahalálozás már-már természetes."

Érdekes adatokat ismertet az Olaszországi koronavírus járványban  elhunytak általános egészségi állapotáról
 
"Az olasz Nemzeti Egészségügy Intézet kiadott egy elemzést 355 elhunyt kórtörténetéről. A betegek 0.8%-a volt a fertőzést megelőzően (látszólag!) egészséges, 84%-uk két vagy több civilizációs betegségben szenvedett. Ezen belül 48%-nak három vagy több alapbetegsége volt. A 355 beteg 76%-ának volt magas vérnyomása, 35.5%-a volt cukorbeteg, 20%-uk rákban szenvedett és 18%-nál veseelégtelenség állt fenn. A két 39 éves olasz elhunyt közül az egyikük rákbeteg volt, a másikuk szövődményekkel küzdő cukorbeteg. Ugyanez ismerős már az influenza halálozási adataiból is. Az elhízott, anyagcserezavaros, magas gyulladásszintű betegek rosszul viselik a másoknak akár csak enyhe tüneteket okozó fertőzéseket is."

A halálozási arányszámokat félrevezetőnek tartja
 
"A halálozási adatokban több csúsztatás is van. Egyrészt a halálozási arányszám irreálisan magasnak tűnik, ha nem a valóban megfertőződöttekhez viszonyítjuk a meghaltak számát, hanem a tesztekkel igazolt fertőzöttekéhez. Minél többet teszteltek egy országban, pl. Dél-Koreában vagy Németországban, annál alacsonyabb a halálozás. Dél-Koreában 0,7%, Németországban 0,2%. És még ezekben az országokban sem derítették fel az összes fertőzöttet,  A kínai járvány adatai alapján a halálozási arány 0.66% (Verity és mtsi., 2020). A valódi halálozási arányszám tehát inkább egy rossz influenzaszezonéhoz hasonlít, mint ahhoz, amivel a WHO riogat. (Az influenzajárványok általában 0.1%-os halálozási aránnyal járnak.) Persze, fognak még meghalni, de a fertőzöttek száma is nőni fog, mégpedig nagyobb gyorsasággal, mint a kórházba kerülteké, hiszen a lakosság 80%-a komolyan nem veszélyeztetett a vírus okozta megbetegedés szempontjából. Minél tovább tart a járvány, annál kisebb lesz a valódi halálozási arányszám."

A cikk következő részében kifejti véleményét a halálozásokhoz vezető okokról
 

"Akik most meghalnak, többségükben olyan emberek, akik eddig is csak azért éltek, mert a gyógyszerekkel sikerült nekik az élet és halál mesgyéjén egyensúlyozniuk. Nevezhetjük az orvoslás diadalának, hogy ezek a súlyosan beteg emberek sokáig életben tarthatók, de tekinthetjük ezt az egészet az emberek becsapásának is. A nyugati orvoslás elhitette az emberekkel, hogy az életmódjuk okozta betegségekről nem tehetnek, és az orvostudomány az, amely a gyógyszeriparral karöltve megmenti az ő életüket. A balga tömeg elhiszi, mert el akarja hinni: cserébe ehet és ihat annyit, amennyit csak akar"


Véleménye a vírus terjedésének meggátolására hozott intézkedésekről
 

"Az elnyújtott járványnak beláthatatlan pszichés és gazdasági következményei lesznek. Hiszen a gazdaság lelassulása, az emberek egzisztenciális elbizonytalanodása, a szociális távolságtartás és bezártság máris túl nagy árnak bizonyul (Ioannidis, 2020). Ha igaz az, hogy az emberek többsége (szinte észrevehetetlen tünetekkel) már túl is esett a fertőzésen, értelmetlenné válnak a korlátozások. Ennek igazolására persze még várni kell."
Neil Ferguson epidemiológus, az angol kormány tanácsadója, korábbi jóslatát. miszerint 250 ezer angol fog a járványban meghalni, máris lefaragta 20 ezerre (Raphael, 2020).


Írása tartalmának összegzése szerint a járvány nem egy egészséges, hanem a civilizációs betegségekben (magas vérnyomás, elhízás, keringési rendellenességek, cukorbaj, stb.) szenvedő társadalmat támadott támadott meg.  Ennek következménye, hogy az egészséges életmóddal megelőzhető betegségek kezelésére a GDP 5-8%-a megy el. 
(Erre példa: a 2-es típusú diabéteszes beteg vércukra a vizsgálatok szerint 1, azaz egy hét alatt étrendváltoztatással rendezhető volna)
Úgy véli, nem kapkodó intézkedésekkel, hanem tudatos, egészségre nevelő politikával lehet megelőzni de legalábbis mérsékelni az eljövendő járványok negatív hatásait.

Cikkét ezekkel a sorokkal zárja
 

"Azonban, tartok tőle, visszatekintve majd azt mondhatjuk, nem is a járvány volt a legrosszabb, hanem az, hogy megint nem tanultunk belőle semmit. Minden megy tovább egyéni és társadalmi szinten is a következő járványig, ami lehet sokkalta súlyosabb is, mint a mostani."


 
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china