.

Egy kanadai orvos lesújtó véleménye az egészségügyi rendszerrőlDr. Ghislaine Lanctot: A rendszer, melyet egészségügyinek hívunk, valójában betegségügyi rendszer.


Próbáld meg elképzelni a következő jelenetet. Elmész az orvosodhoz, és közlöd vele, hogy szeretnéd tovább javítani az egészségi állapotodat, és ebben az ő segítségét kéred.

A válasz valószínű valami ilyesmi lesz: “Egészség? Mi nem kezeljük az egészséget.”

Vagyis az egészségügyi rendszer csak a betegségekkel foglalkozik ezért találóbb lenne a betegségügyi rendszer elnevezés.

"Mindez nem a rosszindulat, hanem a tudatlanság miatt van így. Az évek során nekünk, orvosoknak a betegséget tanították, nem az egészséget." - írja könyvében. (Ghislaine Lanctot: The Medical Maffia)

A rendszerek, melyeket egészségügyinek hívunk, valójában betegségügyi rendszerek.

Erre egyszerűen nincs más szó. A betegség központú orvostudományt gyakoroljuk, amely:

  • a betegségre koncentrál az egészség helyett
  • csak a test létezését ismeri el
  • kizárólag a tüneteket kezeli, nem pedig az okokat
  • sötétben, függőségben tartja a pácienst
  • a (gyógyszer) fogyasztást ösztönzi

A kórtünet egy olyan problémának a fizikai megjelenése, mely sokkal mélyebb annál, mintsemhogy láthatnánk. Szervezetünk csodálatos szerkezet, mely szó nélkül, folyamatosan alkalmazkodik a mindenkori feltételekhez. Csak amikor túlterheljük, akkor jelez nekünk, és bizonyos tüneteket mutat. A fizikai tünet a test nyelve.

A betegség központú orvostudományt arra tervezték, hogy különböző szerekkel elnémítsa a tüneteket, mint például a fájdalom, fáradtság, rossz közérzet, miközben a valódi okok továbbra is megmaradnak.
A tünet, olyan, mint a jéghegy csúcsa. Elárulja, hogy valami sokkal jelentősebb dolog rejtőzik a mélyben. A tünetek kezelése olyan, mintha letarolnánk a jéghegy felszín feletti részét és ezzel megoldottnak tekintenénk a jéghegy okozta problémát. Aztán csodálozunk, amikor hajónk beleütküzik a már láthatatlanná tett jéghegy víz alatt maradt részébe, és elsüllyed.

Nem elég, hogy ártunk a testünknek, amikor a tüneteket kezeljük, ráadásul még jobban megbetegítjük magunkat azokkal a gyógyszerekkel és drogokkal, amikkel a tüneteket igyekszünk eltüntetni.


Az alapvető probléma figyelmen kívül hagyása


Habár nem látjuk a problémát, az nem azt jelenti, hogy nem is létezik. A problémák mindig rejtve vannak. Fel kell kutatnunk őket. De megtesszük-e?

Materialista civilizáció termékei vagyunk, és azt akarjuk, hogy fizikai problémáinkat (tünetek és jelek) azonnal megoldják. Ezt várjuk el orvosainktól, és ez az, amit kapunk tőlük. Mi több, az orvostudomány is materialista beállítottságú. A szentnél-is-szentebb Tudomány csak a látható, tapintható, érhető anyagot ismeri el. A fizikai test működésének befolyásolására alkot kémiai szereket. A tudományos orvoslás szemében az ember nem több mint egy húsból, vérből álló bonyolult szerkezet. Mintha más nem is létezne.


A betegség mindig a mélységből tör fölfelé, mielőtt megmutatkozna a felszínen.

  • A betegség a lélekben kezdődik: itt van elásva az OK.
  • Megtelepszik a láthatatlan testben: megjelenik a PROBLÉMA.
  • Megmutatkozik a fizikai testben: ez a VÉGEREDMÉNY.
Drága mulatság nem korrigálni a problémát, mivel az továbbra is jelentkezni fog. Néha ugyanolyan formában, néha másképp, de a probléma ugyanaz marad. Figyelmeztet és segítségért kiált. Minden alkalommal hangosabban kiált, amire minden alkalommal erősebb és erősebb gyógyszerekkel válaszolunk.

Napjainkra eljutottunk odáig, hogy az egészségügyi, pontosítva a betegségügyi rendszert is a pénz irányítja. A rendszer megalkotói nem az egészségre, hanem a betegségekre fókuszálnak A betegségek tüneteinek kezelése rengeteg pénzbe kerül, aminek haszna a gyógyszergyáraknál csapódik le. Kifizetődőbb lenne az orvosi egyetemeken az egészség megőrzésének módjára helyezni a fő hangsúlyt.

 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china