.

A betegségek előzetes szűrésérőlAz emberi test nem egy steril, környezetétől izolált rendszer, hanem az evolúció során kialakult öngyógyító képességekkel rendelkező összetett szervezet. 


El sem tudjuk képzelni mennyi betegség lappang testünkben, amiket immunrendszerünk folyamatosan hatástalanít. Közismert, hogy az egészséges szervezetben is alakulnak túlburjánzásra hajlamos (rákos) sejtek, amiket szintén az immunrendszerünk pusztít el.  Mindez automatikusan történik, észre sem vesszük.

Tehát bátran kijelenthetjük, hogy szervezetünk védekező képessége minden percben igénybe van véve, hiszen még mi magunk is folyamatosan teremtjük az egészségünkre káros hatásokat.  (mozgáshiány, egészségtelen étketés, stressz, stb,  amiken immunrendszerünk nem tud változtatni, csak csökkenteni tudja negatív következményeit.)
Ezen kívül még fennáll a külső behatások lehetősége (mérgezés, fertőzés, sérülés) aminek eredményes kezeléséhez szintén csak a jó állapotban lévő immunrendszer tud hatásos segítséget adni.
 

Erre legjobb példa a most zajló koronavírus járvány. A szervezet védekező képességének legyengülése leginkább az idős emberekre jellemző, igy a vírus halálos áldozatai is túlnyomórészt ebből a korosztályból keletkeztek.


Régen, az ember akkor ment orvoshoz, ha baja volt. Mára új paradigma született: akkor menjünk orvoshoz, amikor még (látszólag) nincs bajunk. A szűrésekkel ugyanis idejekorán felfedezhetnek olyan betegséget megelőző állapotot, vagy tünetet még nem okozó elváltozást, amely a későbbiekben súlyos bajt, esetleg halálunkat okozhatják. Ez a szűrések filozófiája.


Életmódunkból kifolyólag rengeteg veszély, kóros elváltozás, fertőző betegség leselkedik ránk és érthető módon szeretnénk megtudni ezekből melyikre van affinitásunk..

Mára a szűrés a megelőzés szinonimájává vált. Azonban bármilyen szűrés kapcsán alapvető lenne feltenni azokat a kérdéseket, hogy

-mekkora a hamis riasztások aránya,

-mi következik orvosilag a szűrés eredményéből

-és mit kezd a szűrt alany szűrése eredményével

A szűrésekkel kapcsolatban a fő probléma az, hogy maguk az orvosok is és betegeik is, a gyakran előforduló "szürke" eredményt, ami még nem a végleges állapotot jelzi, hajlamosak feketének látni és azonnal kezelik a nem azonnali gyógyszereket és kezelést igénylő állapotot.


Indokolatlan gyógyszer szedés többet árt, mint használ

Néha a követés és megfigyelés hasznosabb, mint az azonnali cselekvés. De még jobb olyan életmódot folytatni, ami megvéd minket a betegségektől. - írja Szendi Gábor cikkében


 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china