.

Az emberi civilizáció kezdetei egyre korábbi időszakra tolódnakKi gondolná, hogy Boszniában gyökereznek az emberi civilizációk. A hatalmas méretekkel bíró boszniai Nap piramis a szén (C14) izotópos kormeghatározás alapján 29 200 éves.

 

A boszniai piramisok komplexuma 20 000 évvel tolja visszább a civilizációk idővonalát.

Először 2005-ben Dr Semir Osmanagich fedezte fel, majd 8 évvel később a feltárásokat évről-évre folytatva azonosította is a négy piramist:

a Nap piramisa (Pyramid of the Sun), Hold piramisa (Pyramid of the Moon), Sárkány piramisa (Pyramid of the Dragon), Szeretet piramisa (Pyramid of Love), a hozzájuk kapcsolódó ásatási területet, a Földanya Templomát (Temple of Mother Earth) és a felszín alatt körülbelül 6 négyzetkilométert behálózó járatrendszert (Ravne Tunnels).

“A boszniai piramisok építői, ezek az ősi emberek ismerték a frekvenciák és az energia titkait. Természetes anyagokat használtak technológiájuk fejlesztésére és olyan méretű épületek megalkotására, amelyekhez foghatót még nem láttunk a Földön”

– mondta Dr Osmanagich.

A boszniai piramisok felfedezése átírhatja a történelmet

A központi Nap piramis – bosnyákul: Piramida Sunca – 420 méterével magasodik a levegőbe és több millió tonnát nyom. Összehasonlításképp Kheopsz nagy piramisa (Khufu) a Gíza fennsíkon mindössze 146 méter magas.

A régészeti munkák során felszínre került bizonyítékok arra fognak kényszeríteni minket, hogy újragondoljuk történelmünk és kultúránk fejlődésének azt az értelmezését amely csupán 9 000 évvel ezelőttre teszi kezdetét.

“A hatalmas méretekkel bíró Nap piramis a szén (C14) izotópos kormeghatározás alapján 29 200 éves. A kapott kormeghatározás eredmények megfelelnek annak, amit vártunk.”

– nyilatkozott Timothy Moon a vezető archeológus a felfedezésről.

“Tudjuk, hogy az építmény a legutolsó jégkorszak előtt épült. Abban a korban, amikor fajunk a H. Sapiens Sapiens primitív vadászó gyűjtögető életmódot kellet, hogy folytasson. A felfedezésünk fenekestül forgatja fel ezt a gondolkodást, és az emberi faj történelmének újragondolását teszi szükségessé. Ez az ismeretlen kultúra magas fejlettségű művészetről és tudományról ad tanúbizonyságot, és egy olyan technológiáról, ami képes volt hatalmas méretű építményeket létrehozni és ezzel – úgy hisszük – lehetőséget teremteni egy tiszta energiaforrás kiaknázására.”
 

A szénizotópos vizsgálat 29 000 éves eredménye szépen illeszkedik a 2012-ben talált 24 800 éves mintához, amit a betonréteg fölött találtak. (Az archeológiában a felső övezettől az alsóbbak felé haladva idősebb kulturális rétegekkel találkozunk.) Ebből arra következtetnek, hogy a struktúra építése 30 000 évvel ezelőttre nyúlik vissza.

 

Az idei feltárási időszak felfedezései a Ravne alagútrendszert is érintették. A Nap piramis felé vezető járatban a csapat több megalittömböt is talált.

Augusztusban 400 méterrel a bejárattól felfedezték az eddigi legnagyobb (25 000 kg) megalittömböt.

“Ez egy hatalmas felfedezés”  “Itt van egy óriási kőtömb, valószínűleg ember alkotta kerámia, több százezer tonna hordalékanyag alatt. Falak talapzatát sikerült beazonosítanunk a környezetében, formára vágott építőkövek képében, és felfedeztünk egy tárgyi leletet, ami napkultuszra enged következtetni. Mindezt összegezve elmondhatjuk, hogy emberek éltek ezen a területen. Ami még zavarba ejtő, hogy pár méterre ettől a helyszíntől szerves anyagot találtunk, aminek a szénizotópos vizsgálata 20 100 évesre becsüli, ami ezeket az embereket a megalitikus kultúra előttire helyezi és időben közelíti ezt a kulturális réteget a piramisok építésének idejéhez.”

-tette hozzá Timothy Moon

Nagy mennyiségű tárgyi lelet került még begyűjtésre a nagyméretű megalit terméhez kapcsolódó járatokból, például kőre felvitt festmények, művészeti elemek és egy sor elgondolkodtató faragott talp- és lábábrázolás.

magharakademia.hu cikke

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol