.

Átlagosan 79,5 év a koronavírusban elhunyt betegek életkora OlaszországbanÉrdekes statisztikát közölt az olasz Egészségügyi Intézet (Istituto di Superiore di Sanitá, ISS)


Az európában rohamosan terjedő koronavírus gócpontja Olaszország, ahol a koronavírussal kapcsolatba hozható halálesetek 70%-a férfi és a halál bekövetkezte átlagosan a betegek 79,5 éves korában történt.
A vizsgált 2003 esetből 707 elhunyt volt 70 és 79 év közötti, 852 ember halt meg 80-89 évesen, 190 halott 90 év fölötti volt. 17 elhunyt életkora nem érte el az 50 évet. Öten 40 év alattiak voltak, valamennyien férfiak, súlyos patológiai előzményekkel - közölte az ISS.
Az elhunytak krónikus betegségeit áttekintve a szakemberek megállapították, hogy a magas vérnyomás, a cukorbetegség és az ischémiás szívbetegség a leggyakoribb kockázati tényező. A szakemberek kimutatták, hogy

a meghalt betegek 48,5 százaléka három vagy több ilyen betegségben szenvedett, 

25,6 százalékuk kettő betegségben. A meghaltak 0,8 százaléka, mindössze három ember nem szenvedett semmilyen más betegségben.


Istituto di Superiore di Sanitá

KImutatásuk szerint az első tünetek jelentkezésétől az elhalálozásig az átlagidő hét nap volt. A betegség legjellegzetesebb tünetei a láz (az esetek 77 százalékában) és a nehéz légzés (74 százalék), valamint a köhögés (42 százalék).
Március 18.-ig 2978-ra emelkedett az új típusú koronavírus-fertőzés (Covid-19) áldozatainak száma Olaszországban, a diagnosztizált fertőzöttek száma pedig 35 713.


Forrás: MTI/AFP/ORIGO

Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol