.

Antibiotikum hatalmas betegbiztonsági kockázat 

Európában az antibiotikum-rezisztencia az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázat.

 
Baktériumfertőzés esetén szükség van az antibiotikumra, de nagyon fontos, hogy helyesen, a megfelelő ideig és az orvos által felírt adagolásban szedje a beteg. Ugyanis az antibiotikumok minden egyes adagjával erősebbek lesznek azok a baktériumok, amelyek már ellenállóvá váltak az adott szerrel szemben.  Európában az antibiotikum-rezisztencia az egyik legnagyobb betegbiztonsági kockázat.
 
Az antibiotikumok olyan gyógyszerek, melyek az állati (illetve emberi) szervezetben megtelepedett baktériumokat elpusztítják (baktericid hatás) vagy szaporodásukat gátolják (bakteriosztatikus hatás). Ebből kifolyólag bakteriális fertőzések kezelésére vagy megelőzésére használják őket.

Az antibiotikumok helytelen alkalmazásának egyik leggyakoribb esete, hogy az orvos által felírt gyógyszer szedését a teljes kúra vége előtt abbahagyja a beteg, valamint az, hogy a megmaradt pirulákkal egy később jelentkező megbetegedést próbálnak meg házilag gyógyítani. Az emberek többsége természetesnek veszi, hogy az antibiotikumok bármikor rendelkezésre állnak, amikor csak szükség van azokra.
Fontos tudni, hogy minden típusú antibiotikum hatásának kifejtése során nem csak a káros, hanem a szervezetünk számára jótékony baktériumokat is elpusztítja.
Les Dethlefsen és David Relman a kaliforniai Stanford Egyetem kutatói kimutatták a bélbaktériumokra kifejtett káros hatást.  "Az emberi bélrendszer bolygónk egyik legösszetettebb ökoszisztémája" – hangsúlyozták tanulmányukban. Ennek felborulása számos negatív következménnyel jár. Újabban már az orvosok körében is terjed a nézet, miszerint az antibiotikum valószínüleg nagyobb kárt tesz szervezetünkbn, mint amennyire egészségünk hasznára van.

Szedésük csak végső esetben, más megoldás híján javasolt!

 
Az antibiotikumok meggondolatlan szedése elősegíti, hogy az egészségromboló baktériumok győzedelmeskedjenek a gyógyszerek felett

Források: 
http://www.hirado.hu/2014/12/06/antibiotikumok-ez-mara-az-egyik-legnagyobb-kockazat/?source=hirkereso
http://antalvali.com/hirek/az-antibiotikumok-pusztitjak.html
http://www.webbeteg.hu/cikkek/emesztorendszer/1815/az-antibiotikumok-nem-csak-jotekony-hatasairol?PageSpeed=noscript

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol

 


 

 
 

 

cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china cheap nba jerseys from china wholesale nba jerseys from china discount nba jerseys from china