.

Afrikai menekültek a Földközi-tengeren
Összesen hetven, többségükben észak-afrikai országokból érkező illegális bevándorlót gyűjtött be szombaton a spanyol parti őrség Spanyolország déli partjainál a Földközi-tenger Murciától Malagáig tartó partszakaszán


Almeríánál heten próbáltak partot érni egy törékeny vízi alkalmatossággal

Motrili partszakasznál bejelentés alapján tartóztattak fel 24 bevándorlót, akik egy rossz állapotban lévő csónakban hánykolódtak a tengeren.  A férfiakat az almeríai kikötőbe vitték, a Vöröskereszt látja el őket. A Malagához közeli Rincon de la Victóriánál  elfogott 25 határsértő hajóját az Integrált Külső Határőrizeti Rendszer (Sistema Integrado de Vigilancia Exterior  /SEVA/) már 0:25 -kor jelezte, és a parti őrség 3 órakor vontatta be a malagai kikötőbe. Ezzel nem ért véget a határőrizeti szervek aznapi feladata, mert Murciánál további 12 tengeri határsértőt tartóztattak fel.

Az utóbbi hónapokban erőteljesen emelkedett a Spanyolország területére belépni próbáló illegális bevándorlók száma. Spanyolország kérést intézett az Európai Unióhoz, hogy segítsen kezelni az Észak-Afrikából és a Szaharától délre eső területekről beáramló menekültek és illegális bevándorlók áradatát, akik elsősorban a Földközi-tenger déli partján fekvő két spanyol enklávé, Ceuta és Melilla határán át akarnak bejutni az EU területére.

A legnagyobb számot augusztus 12-én jelentették, amikor egy nap alatt 750-en próbáltak meg behatolni Marokkó felől Melilla területére, és ugyanaznap kilencszáz határsértőt fogtak el a spanyol partok közelében.

Források: (MTI, La Razón)
Címkék: 

 

Webcam Fuengirola

csak egy kattintás és élőben nézhető a fuengirolai tengerpartVár a Costa del Sol